Fiba ve İş’ten Sportive Ortaklığı

Fiba Perakende, İş Girişim Sermayesi ile Sportive’e ortak olarak spor perakendesinde güçleniyor.

Fiba ve İş'ten Sportive Ortaklığı
Fiba ve İş'ten Sportive Ortaklığı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fiba Perakende ve İş Girişim Sermayesi, güçlerini birleştirerek Sportive ortaklığı ile yeni bir döneme adım attı. Fiba Grubu’nun perakende alanındaki lider şirketi Fiba Perakende, İş Bankası Grubu’nun girişim sermayesi yatırımları kolu olan İş Girişim Sermayesi’nin iştiraki Sportive’in yüzde 50 hissesini satın alarak bu güçlü markanın ortağı oldu. Fiba ve İş’ten Sportive Ortaklığı!

Sportive, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve geniş çaplı hizmet sunan spor şirketlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Online satış kanalları ve fiziksel mağazalarıyla geniş bir kitleye ulaşan Sportive, kitlesel spor organizasyonları, spor federasyonları ve elit sporcularla kurduğu iş birlikleriyle sporun gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Bu yeni ortaklık ile Sportive’in mevcut 31 mağazasının sayısının iki katına çıkarılması ve faaliyet gösterdiği illerin sayısının artırılması hedefleniyor. Aynı zamanda yeni markaların portföye eklenmesi ve Sportive markalı ürün yelpazesinin genişletilmesiyle büyümenin sürdürülmesi planlanıyor. Ayrıca, yeni mağaza açılışları ve mevcut mağazaların genişletilmesiyle özellikle gençler için yeni iş olanakları yaratılması da hedefler arasında yer alıyor.

Fiba ve İş’ten Sportive Ortaklığı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, İş Bankası’nın 100 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak, bankanın bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra iştirakleri aracılığıyla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti. Aran, İş Girişim Sermayesi’nin özellikle yüksek büyüme potansiyeline sahip sektörlerdeki orta ölçekli şirketlere finansman sağladığını ve bu şirketlerin rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini ifade etti. Sportive’in son 12 yılda elde ettiği büyüme ivmesine dikkat çeken Aran, Fiba Perakende’nin deneyiminden yararlanarak Sportive’in büyüme yolculuğunun hız kazanacağını dile getirdi.

Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, grup olarak güçlü iş birliklerine büyük önem verdiklerini ve büyüme stratejilerini bu doğrultuda şekillendirdiklerini belirtti. Özyeğin, Fiba Grubu’nun perakende sektöründeki yenilikçi ve stratejik adımlarının bir parçası olarak Sportive’e yapılan bu yatırımın, Türkiye spor perakendesi için önemli bir adım olacağını vurguladı. Özyeğin ayrıca, Fiba Perakende’nin moda perakendesindeki deneyimi ve müşteri odaklı yaklaşımının, İş Girişim Sermayesi’nin yatırım vizyonu ile birleşerek Sportive’in Türkiye’de aktif spor perakendesi alanında lider konuma gelmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Sportive’in geniş ürün yelpazesi ve profesyonel spor malzemeleriyle birçok sporcu ve spor federasyonuyla iş birlikleri yaptığı belirtilirken, Fiba Perakende’nin 25 yıllık tecrübesiyle üç büyük uluslararası markayı temsil ettiği, çok kanallı yönetim konusundaki derin altyapı ve deneyimiyle Sportive’in sürdürülebilir büyüme hedeflerine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekildi. İki büyük grubun yetkinliği ve sinerjisiyle Türkiye’de aktif sporun gelişimine önemli katkılar sunulması amaçlanıyor.

19
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fiba ve İş’ten Sportive Ortaklığı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin