WorldFood İstanbul’a Yoğun İlgi

WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde 80 ülkeden 900'ü aşkın satın almacıyı ağırlayacak.

WorldFood İstanbul'a Yoğun İlgi
WorldFood İstanbul'a Yoğun İlgi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ICA Events tarafından düzenlenen Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde 32. kez kapılarını açarak gıda sektörünün devlerini bir araya getirecek. WorldFood İstanbul’a Yoğun İlgi var. 80 ülkeden 900’den fazla satın alma profesyonelinin katılımıyla gerçekleşecek olan bu büyük etkinlik, hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor.

Uluslararası Buluşma Noktası

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan WorldFood İstanbul, birçok yeni ürün ve en son teknolojileri tanıtmak için hazırlanıyor. Stantların %90’ının satıldığı bu fuar, geri kalan stantlar için de yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik, 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı ağırlayacak.

WorldFood İstanbul’a Yoğun İlgi

Vietnam, Malezya, İsviçre, Arnavutluk, Fildişi Sahili, Cezayir, Yunanistan, İtalya, Ürdün, Endonezya, Fiji, Özbekistan, Lübnan ve Amerika’dan katılımcıların yer alacağı fuara, Çekya, Rusya, Tayland, Hindistan, Kore, Brezilya, Mısır, Çin, Tacikistan, Afganistan, Belarus, Polonya, İran, Sri Lanka ve Ruanda pavilyon olarak katılacak.

Zengin İçerikli Etkinlik Programı

Fuar boyunca dört ana tema altında 20’yi aşkın tematik etkinlik düzenlenecek. 100’den fazla fikir önderi ve şef, yeni eğilimleri, sektöre dair hedefleri, sürdürülebilir yatırımları, teknolojik gelişmeleri ve ihracat odaklı projeleri tanıtacak. Etkinlikler, FOOD ARENA sahnesinde gerçekleşecek ve katılımcılara sektördeki yenilikleri ve trendleri keşfetme imkânı sunacak.

Et, tavuk ve deniz ürünleri, gıda bileşenleri ve koruyucu maddeler, dondurulmuş ürünler, gıda taşıma ve lojistik, içecekler, meyve ve sebzeler, sağlıklı ve organik ürünler, şekerli mamuller ve kuruyemiş, süt ve süt ürünleri, temel gıdalar, yağlar ve unlu mamuller kategorilerinin yanı sıra temizlik ve hijyen ürünleri, yiyecek-içecek hizmetleri ve catering, mağaza ve market ekipmanları gibi birçok ürün grubu fuarda yer alacak.

Sektörde Büyük İlgi

WorldFood İstanbul ile ilgili değerlendirmede bulunan Fuar Direktörü Semi Benbanaste, geçtiğimiz yıl 73 ülkeden 800’den fazla yabancı satın almacı ağırladıklarını belirtti. Bu yıl ise Almanya, Mısır, Fransa, Hindistan, İrlanda, Hollanda, Lübnan, Katar, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika ve Vietnam başta olmak üzere 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacının fuara katılacağını söyledi. Benbanaste, stant satışlarının yoğun şekilde sürdüğünü ve şimdiden %90’ının satıldığını belirterek, bu sene ziyaretçi sayısında rekora imza atılacağını öngördüklerini ifade etti.

Etkinlik Programı ile Dikkat Çekiyor

Geçtiğimiz yıl etkinlik programı ile sektöre gerçekçi bir gelecek vizyonu sunan WorldFood İstanbul, bu yıl da bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve gıda sektöründe yeni fikirlerin tanıtılmasına öncülük etmek amacıyla iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu bir programa ev sahipliği yapacak.

Fuar boyunca düzenlenecek 20’yi aşkın tematik etkinlik, dört ana tema etrafında şekillenecek: “Pazar Potansiyelini Keşfeden İhracat Fırsatları, Ekonomik Öngörüler, Gıda Trendleri”, “İklim İçin Gıda Çağrısı Yapan Sürdürülebilirlik, İnovasyon ve Alternatif Üretim Yolları”, “Güvenilir Tatlarda Yenilik Sunan Sağlık ve Esenlik İçin Standartlar” ve “Geleceğin Tadına Dair İnovatif Süreçler Yaratan Yapay Zeka ve Yeni Nesil Gıda Teknolojileri”. Bu kapsamda 70’ten fazla uzman isim, Salon 12A’da özel olarak kurulan FOOD ARENA’da konuşmalar yapacak.

FOOD ARENA’da Atölye ve Master Class Etkinlikleri

Fuar süresince gerçekleştirilecek oturumlar, atölye çalışmaları ve girişimci sunumları ile sektör paydaşları, bilgi ve ilham alabilecekleri, bağlantı kurabilecekleri FOOD ARENA etkinlik alanında sektöre ışık tutacak son gelişmeleri takip edebilecek.

FOOD ARENA, beş farklı program ile katılımcılara ev sahipliği yapacak: Konferans Sahnesi ile sektörel oturumlar, Food Tech Garage ile start-up buluşmaları, Röportaj Köşesi ile özel canlı yayın sohbetleri ve podcast söyleşileri, Atölye Mutfağı ile şeflerden uygulamalı sunum ve şovlar, Master Class ile stant ziyaretleri içeren şef turları.

Destekleyici İş Birlikleri

FOOD ARENA Etkinlikleri’nin bu seneki destekleyici iş birlikleri arasında Türkiye Gıda Platformu (TGP), Esmiyor Podcast, Yeni Çiftçi Platformu, Unilever Food Solutions (UFS), DexCook İnovatif Mutfak Çözümleri ile Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırma Merkezi (GİFT) gibi öncü kurum ve kuruluşlar yer alıyor.

9
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
WorldFood İstanbul’a Yoğun İlgi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin