Paranın Maliyeti ve Start-Up Ekosistemine Etkisi

Paranın artan maliyeti, start-up ekosisteminde fiyatlama ve rekabet gücünü olumsuz etkiliyor.

Paranın Maliyeti ve Start-Up Ekosistemine Etkisi
Paranın Maliyeti ve Start-Up Ekosistemine Etkisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artan paranın maliyeti, start-up ekosistemini derinden etkiliyor. Ekmob CFO’su Bekir Uğur, yüksek faiz yüküyle karşılaşan start-up firmalarının fiyatlama stratejilerini yeniden gözden geçirmek zorunda kaldığını ve bu durumun rekabet güçlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Paranın maliyetinin artması, start-up’ların hisse oranlarını azaltmakta veya yüksek faiz nedeniyle satış baskısı yaratmaktadır. Bu süreç, start-up’ların yolculuklarını sonlandırma veya uzun vadeli getiriye ulaşma hedeflerini zora sokuyor. Artan Paranın Maliyeti ve Start-Up Ekosistemine Etkisi nedir?

Bekir Uğur, start-up ekosisteminin genellikle kâr odaklı veya nakit akışı pozitif olan bir şirket yaratmak yerine, bir fikri hayata geçirebilmek için yatırımcı çevresinden finansman sağlama amacı güttüğünü ifade etti. Alternatif olarak banka kredileri kullanılarak sürecin finanse edilebileceğini belirtti. Türkiye’de değişen ekonomi politikaları, şirketlerin finansman kaynakları konusunda zorlanmalarına yol açıyor. Bu da şirketlerin orta ve uzun vadeli planlarını ve stratejilerini değiştirmelerine sebep oluyor.

Paranın Maliyeti ve Start-Up Ekosistemine Etkisi

Uğur, yüksek faiz yükü ile karşılaşan start-up’ların fiyatlama stratejilerini değiştirmek zorunda kaldığını ve bu durumun maliyetleri artırarak rekabet gücünü zayıflattığını söyledi. Ayrıca, şirketlerin yatırıma ayırmaları gereken parayı faiz gibi kaynaklara ayırmak zorunda kalmaları, büyüme hedeflerini olumsuz yönde revize etmelerine yol açabilir. Hem kredi yoluyla finansman sağlarken hem de yatırımcılardan fon bulmaya çalışırken start-up’lar, paranın ulaşılması zor bir kaynak olduğunu bilmeli.

Yatırımcıların genellikle sürecin başında finansal tablolara değil fikre yatırım yaptığını unutmamak gerektiğini belirten Uğur, kurucuların fikirlerini finansal kaynaklardan bağımsız olarak düşünmeleri ve sunmaları gerektiğini vurguladı.

Ekmob SFA Hakkında

2017 yılında Türkiye’de SFA teknolojisinin öncüsü olarak kurulan Ekmob, kendi AR-GE üretimi olan SFA yazılımıyla satış ekiplerinin günlük işlerinde en büyük destekçisi olmuştur. Ekmob, şirketlerin satış süreçlerini tek bir platformdan yönetmelerine olanak sağlayan, satış ekiplerinin günlük operasyonları, müşteri, satış ve fırsat yönetimi ile müşteri memnuniyet süreçlerini aynı anda yönetebilen mobil öncelikli bir satış gücü otomasyonudur. Ekmob SFA, ekiplerin tüm toplantı notlarını, aktivitelerini ve yazışmalarını yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojileri ile analiz eder, olumsuz durumları anında tespit ederek hızlı aksiyon alınmasını sağlayan altyapı ve otomasyonlar sunar. ERP, CRM ve BI araçları ile entegre olarak, satış ekibinin ihtiyacı olan tüm verilere tek bir mobil uygulama üzerinden ulaşılmasını sağlar. Bu özellikleri sayesinde Ekmob, satış süreçlerinde %40’a varan verimlilik artışı sunmaktadır.

17
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
8
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Paranın Maliyeti ve Start-Up Ekosistemine Etkisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin