Görsel Güvenlik Tehlikeleri ve Çözümleri

Görüntülerde Gizlenen Tehditlere Karşı Korunun! Güncelleyin ve Güvenli Kalın.

Görsel Güvenlik Tehlikeleri ve Çözümleri
Görsel Güvenlik Tehlikeleri ve Çözümleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncellemelerinizi Düzenli Olarak Yapın! Görsellerde Saklanan Zararlı Yazılımlar! Görsel Güvenlik Tehlikeleri ve Çözümleri nelerdir?

Bazı fotoğraflar, ilk bakışta masum gibi görünseler de aslında içlerinde zararlı yazılımlar barındırabilirler. ESET adlı dijital güvenlik şirketi, güncellemelerin ve yamaların düzenli olarak yapılmasının önemine dikkat çekiyor.

Bir siber güvenlik yazılımı genellikle çoğu kötü amaçlı dosyayı tespit edebilir. Ancak, tehdit aktörleri sürekli olarak tespit edilmemek için yeni yöntemler aramaktadır. Bu yöntemlerden biri de görüntülere veya fotoğraflara zararlı yazılımlar gizlemektir.

Görsel Güvenlik Tehlikeleri ve Çözümleri

Zararlı yazılımlar, tespit edilmekten kaçınmak için steganografi adı verilen bir veri gizleme tekniği kullanarak çeşitli formatlardaki görüntülerin içine yerleştirilebilirler. ESET Araştırma ekibi, bu tekniğin Worok siber casusluk grubu tarafından kullanıldığını belirledi. Bu grup, kötü amaçlı kodu görüntü dosyalarına gizler ve çalıştırılması için sadece belirli piksel bilgilerini kullanır.

Çoğu zaman, kötü amaçlı görüntüler web sitelerinde yayınlanır veya belgelerin içine yerleştirilir. Ancak, görüntüdeki kod genellikle tek başına çalıştırılamaz veya çıkarılamaz. Bu kodun çalıştırılmasıyla ilgilenen başka bir kötü amaçlı yazılımın teslim edilmesi gerekir. Bu süreçte, kullanıcı etkileşimi seviyesi değişir ve kötü niyetli faaliyetin fark edilme olasılığı, görüntünün kendisi değil, kodun çıkarılma işlemine bağlıdır.

Sosyal Medyadaki Fotoğraflar Tehlikeli Kod Barındırır mı?

Sosyal medya platformlarına yüklenen görseller genellikle yoğun bir şekilde sıkıştırılır ve değiştirilir. Bu nedenle, saldırganların içlerine zararlı kod gizlemesi zordur. Görseller genellikle komuta ve kontrol (C&C) sunucularından indirilen kötü amaçlı yazılımları gizlemek ve tespit edilmelerini önlemek için kullanılır.

Sistemlerinizi Her Zaman Güncel Tutun

Görüntülerden çıkarılan istismar kodları, güvenlik açıkları bulunması durumunda başarılı olabilir. Ancak, sistemleriniz zaten güncelse, bu tür istismarların işe yaraması mümkün değildir. Bu nedenle, yazılımlarınızı ve güvenlik çözümlerinizi güncel tutmak önemlidir. Tüm yamaları uygulayarak ve güncel bir güvenlik yazılımı kullanarak, istismar kitlerinin zarar vermesini önleyebilirsiniz.

16
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Görsel Güvenlik Tehlikeleri ve Çözümleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin