OPLOG, Global Yönetim Ekibiyle WorldEF’e Katıldı! OPLOG WorldEF’e Katıldı!
Startup Gazetesi İçerik
Türk Markalarına Operasyonel Fırsatlar Sunan Dönem
Teknoloji odaklı bir ‘fulfillment’ şirketi olan OPLOG, kurucusu Halit Develioğlu ve yeni katılan global yöneticileriyle birlikte 6-8 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen WorldEF 2024 etkinliğine katıldı. Etkinliğin ilk gününde, “Robot Devrimi ve E-Ticaret Lojistiğinin Geleceği” başlıklı panelde konuşan Develioğlu, ticaretin globalleştiğini vurgulayarak, yeni pazarlara ve müşterilere ulaşmanın şirketler için artık kaçınılmaz olduğunu belirtti. Lojistiğin bu süreçte büyük bir engel olduğunu ifade eden Develioğlu, OPLOG’un sahip olduğu depo ve lojistik ağı ile Türkiye’den çıkıp Amerika, Almanya ve İngiltere gibi global pazarlara girmek isteyen markalara önemli operasyonel fırsatlar sunduğunu söyledi.
WorldEF’de OPLOG’un Varlığı
İstanbul’da gerçekleştirilen WorldEF, global e-ticaret ekosistemini bir araya getirerek, e-ticaret odaklı üreticilerden tedarikçilere, servis sağlayıcılardan pazar yerlerine kadar geniş bir yelpazede katılımcıyı ağırladı. Etkinlik, 40 ülkeden gelen katılımcılarla büyük iş birliklerine sahne oldu. OPLOG kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu ile global yöneticileri Chris Sherlock (Zendbox eski CRO’su), Azeem Baig (Amazon eski Bölge Müdürü) ve Sophia Aigbe (Customer Success Manager) etkinlikte yer aldı. Ekibin, Türk şirketlerine lojistik avantajları kullanarak rekabetçi kalmaları için neler yapmaları gerektiğini anlattı.
Lojistik: Globalleşme İçin Anahtar Bariyer
Develioğlu, “Robot Devrimi ve E-Ticaret Lojistiğinin Geleceği” panelinde, ticaretin globalleştiğine inandıklarını belirtti ve yeni pazarlara açılmanın şirketler için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Lojistiğin bu süreçte büyük bir engel olduğunu söyleyen Develioğlu, OPLOG’un sunduğu fırsatları detaylandırdı: “Depo ve lojistik ağımızla, Türkiye’den çıkıp global pazarlarda yer almak isteyen markalara operasyonel anlamda önemli fırsatlar sunuyoruz. Türkiye pazarında zorlanan birçok marka için yabancı pazarlarda daha büyük belirsizlikler mevcut.”
‘Kullandığın Kadar Öde’ Modeli
Develioğlu, WorldEF’deki panelde maliyet kontrolünün de en az lojistik operasyonların mükemmelliği kadar önemli olduğunu belirterek, OPLOG’un ‘kullandığın kadar öde’ modeliyle hizmet sunduğunu açıkladı. Bu modelin, şirketlere sağlıklı ve sürdürülebilir bir lojistik hizmet sunduğunu söyleyen Develioğlu, lojistik yükünü markaların omuzlarından alarak, herkesin kendi işine odaklanmasını sağladıklarını belirtti. OPLOG, müşterilerine hem yazılım hem de depolarıyla kompakt bir hizmet sunduğunu vurguladı.
OPLOG’un Robotu TARQAN
OPLOG, e-ticaret sektörünün ihtiyaç duyduğu teknolojik gelişmeleri kendi yazılımları ve robotik teknolojileriyle sağlıyor. Develioğlu, WorldEF etkinliğinde yaptığı konuşmada, TARQAN robotunun Türk kültürünü ve gücünü yansıttığını belirtti. “Nasıl İskandinav ülkelerinin Thor’u, Amerika’nın Captain America’sı varsa, biz de Tarkan’ın gücünden ilham aldık ve robotumuza TARQAN adını verdik” dedi.
TARQAN ve Uluslararası Destek
Develioğlu, gelişmiş pazarlarda ciddi bir işçilik problemi olduğuna dikkat çekerek, TARQAN’ın bu noktada önemli bir avantaj sağladığını söyledi. OPLOG’un Türkiye’deki depolarını kullanarak birçok uluslararası markaya lojistik destek sunduğunu belirtti. Rossmann gibi büyük kozmetik markalarının Türkiye operasyonlarını TARQAN robotlarıyla yürüttüklerini açıkladı.
OPLOG Hakkında / OPLOG WorldEF’e Katıldı
2013 yılında Halit Develioğlu tarafından kurulan OPLOG, teknoloji ve lojistik alanında hizmet sunuyor. Şirket, B2B, B2C, D2C ve çok kanallı (omnichannel) operasyonları yürütüyor. Kendi lojistik robotu TARQAN’ı geliştiren OPLOG, cirosunun %30’unu AR-GE’ye ayırıyor. OPLOG, KOBİ ve büyük şirketlere çok kanallı e-ticaret lojistiği alanında uçtan uca çözüm sunuyor ve SONY, Tupperware, Rossmann, Herbalife gibi global markaların Türkiye operasyonlarının yanı sıra yurtdışı depolarında Merinos gibi Türk markalarının operasyonlarını yürütüyor.
Bilgi Avcısı Editör: Her Soruya Bir Cevap Arıyor, Her Hikayede Bir Öğrenme Fırsatı Görüyor!