Sektörel dağılımda e-ticaret önde

Dijital tercihlerin lider ismi: Edvido, markalar için en uygun çözümleri sunar.

Sektörel dağılımda e-ticaret önde
Sektörel dağılımda e-ticaret önde
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edvido tarafından sunulan verilere göre, markaların dijital tercihleri 2023 yılında özellikle dikkat çekici oldu. Edvido, reklam, pazarlama ve yazılım alanlarında 300’den fazla ajans ve yazılım firmasıyla iş birliği yaparak markaların ihtiyaçlarına çözümler sunmaktadır. Geçtiğimiz yıl markaların en çok mobil uygulama geliştirme ajanslarına yönelmesi dikkat çekti. Mobil uygulamaları takip eden diğer tercihler ise dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi hizmeti veren ajanslardı. Sektörel dağılımda e-ticaret önde.

Markaların 2023 yılında dijitale yönelik ciddi yatırımlar yaptığı görülüyor ve en çok tercih edilen ilk beş kategori şunlar oldu: mobil uygulama, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi, grafik tasarım ve video prodüksiyon.

Sektörel açıdan incelendiğinde, en fazla dijital ajans arayışının e-ticaret sektöründe olduğu belirlendi. Pandemi süreciyle birlikte büyük bir ivme kazanan e-ticaret sektörü, büyümeyi sürdürmek ve güçlü kalmak için dijital varlıklarını geliştirmeye odaklanıyor. Sektörel dağılıma bakıldığında ise e-ticaret sektörünü sağlık sektörünün takip ettiği görülüyor. Sağlık sektöründe ise reklama yönelik kısıtlamalar ve artan rekabetle birlikte ilaç, hastane, klinik, eczane gibi paydaşlar dijital araçlara yöneliyorlar.

Sektörel dağılımda e-ticaret önde

Edvido verilerine göre, sektörlere göre ajans arayışları ve dijital proje beklentileri değişkenlik gösteriyor. Örneğin, e-ticaret sektörü mobil uygulama ve ürün fotoğrafçılığına odaklanırken, sağlık sektörü daha çok influencer iletişimi, halkla ilişkiler ve SEO konularına ilgi gösteriyor.

Diğer sektörlerde de benzer bir eğilim görülüyor. Örneğin, tekstil sektöründe influencer iletişimi ve sosyal medya yönetimi ön plandayken, eğitim sektöründe mobil uygulama ve dijital reklam tercih ediliyor.

2023 yılı, dijital reklamın ön plana çıktığı bir yıl oldu. Edvido’daki hizmet arayışlarında önceki yıla göre en büyük artışlar dijital reklam, grafik tasarım, SEO, tam hizmet ve web tasarım kategorilerinde yaşandı.

En çok anlaşma sağlanan kategoriler ise sosyal medya, web tasarım, yazılım, mobil uygulama, grafik tasarım ve dijital reklam oldu. 2023 yılına ait anlaşma tutarları ise sosyal medya için yıllık 150.000-1.200.000 TL aralığında, web tasarım yazılım için 25.000- 500.000 TL aralığında, mobil uygulama için 80.000-2.000.000 TL aralığında, grafik tasarım-branding için 8.000- 150.000 TL aralığında ve dijital reklam için de 120.000-2.000.000 TL aralığında oldu.

Edvido, 2019 Mart ayında Yağız Can ve Mert Osmanoğlu tarafından kuruldu. Şirket, markaların reklam, pazarlama, yazılım gibi birçok alandaki ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriyor. Edvido, marka-ajans uyumunu artırmayı ve kullanıcıların kaliteli hizmet almasını sağlamayı hedefliyor. Şu an 10 kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdürüyorlar.

13
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sektörel dağılımda e-ticaret önde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin