Kadın Girişimcilere Dijital Beceri ve 1 Milyon TL Hibe Desteği

Türk Telekom, kadın girişimcilere dijital beceri ve hibe desteği ile ekonomik katılım sağlıyor.

Kadın Girişimcilere Dijital Beceri ve 1 Milyon TL Hibe Desteği
Kadın Girişimcilere Dijital Beceri ve 1 Milyon TL Hibe Desteği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ile iş birliği yaparak, kadınların dijital becerilerini geliştirmek ve ekonomik hayata katılımlarını artırmak amacıyla “Dijitalde Hayat Kolay” projesini sürdürüyor. Bu proje kapsamında, girişimci kadınlara yönelik mentörlük ve hibe desteği sunulması için yeni bir dönem başlatıldı. Bu süreçte, özellikle 2023 yılında Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremlerden etkilenen kadın girişimcilerin başvurularına öncelik verilecek ve toplamda 1 milyon TL hibe desteği sağlanacak. Kadın Girişimcilere Dijital Beceri ve 1 Milyon TL Hibe Desteği!

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, şirketin insan odaklı yaklaşımıyla sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen projeler geliştirdiğini belirterek, “Dijitalde Hayat Kolay” projesi ile 2019’dan bu yana kadınların dijital dünyada daha aktif bir şekilde yer almalarına katkı sunduklarını ifade etti. Bu proje kapsamında verilen dijital pazarlama eğitimleriyle kadınların bilgi birikimlerini artırmayı, mentörlük ve hibe desteği ile de girişimlerini geliştirmelerine destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kadın Girişimcilere Dijital Beceri ve 1 Milyon TL Hibe Desteği

Projenin yeni döneminde, Mart 2024’ten bu yana 5.200’den fazla kadına yüz yüze ve online eğitimler verildi. Bu eğitimlere ve atölyelere katılan tüm 18 yaş üzeri kadın girişimciler, mentörlük ve hibe programına başvurabilecek. Depremden etkilenen kadın girişimciler, başvurularında öncelikli olarak değerlendirilecek. Başvurular, Türk Telekom’un resmi web sitesi üzerinden yapılabilecek ve 12 Ekim 2024’e kadar devam edecek.

TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Saygın Baban, bu projenin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif bir rol almasına katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtti. Kadın girişimcilerin dijital becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje, TOBB’un 81 ildeki kadın girişimci kurulları aracılığıyla ülke genelinde uygulanacak.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Stratejik Ortaklıklar ve Özel Sektör Program Yöneticisi Hansın Doğan, projenin sadece katılımcı kadınlara değil, aynı zamanda toplumun geneline ve ulusal ekonomiye de katkıda bulunduğunu ifade etti. Kadınların becerilerinin, topluma ve ekonomiye yeni ve yenilikçi bakış açıları kazandırarak sürdürülebilir büyümeyi desteklediğini vurguladı.

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, derneğin sosyal etki odaklı bir yaklaşımla sürdürülebilir büyümeyi hedeflediğini ve kadınların dijital dünyada güçlenmesini desteklediklerini belirtti. Bu yıl, depremden etkilenen 20 kadın girişimciye mentörlük ve hibe desteği sağlayacaklarını ve bu desteğin çalışmalarını daha anlamlı kıldığını ifade etti.

Toplamda 1 milyon TL’lik hibe desteği sunulacak bu program kapsamında, 40 kadın girişimci, mentörlük desteği alacak ve bu sürecin sonunda 20 kadın girişimciye jüri tarafından hibe desteği sağlanacak. Mentörlük programı, kadın girişimcilere hedef kitle belirleme, içerik oluşturma, rakip analizi, çevrimiçi pazarlama, fiyatlandırma ve bütçe yönetimi gibi konularda uygulamalı eğitimler sunacak.

21
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadın Girişimcilere Dijital Beceri ve 1 Milyon TL Hibe Desteği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin