Ege Mobilya Sektöründe İhracat Hedefi

Ege'nin Mobilya İhracatı Hedefi: 1 Milyar $

Ege Mobilya Sektöründe İhracat Hedefi
Ege Mobilya Sektöründe İhracat Hedefi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (EMKOÜİB), mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörlerini bir araya getirerek 2024 yılında 1 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyor. 2023 yılında 900 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştiren EMKOÜİB, bu başarıyı daha da ileriye taşımak için çeşitli projeler ve hedefler belirliyor. Ege Mobilya Sektöründe İhracat Hedefi!

Başkan Ali Fuat Gürle, 2023 yılında sektörlerin Türkiye geneli ihracat performansının %6’lık bir düşüşle 7,9 milyar dolara gerilediğini belirtti. Mobilya sektörünün bu düşüşe rağmen 4,5 milyar dolarlık ihracatla en büyük katkıyı sağladığını ve hedeflerinin daha katma değerli ürünlerle birim fiyatları artırarak toplam ihracatı yükseltmek olduğunu ifade etti.

EMKOÜİB, sektörlerin uluslararası alanda rekabet edebilirliğini artırmak için çeşitli projeler yürütüyor. Bu projeler arasında “Aegean Furniture” Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi ve “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sektöründe Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Ur-Ge Projesi” bulunuyor.

Ege Mobilya Sektöründe İhracat Hedefi

Sürdürülebilirlik ve markalaşma da ön planda tutulan stratejiler arasında yer alıyor. Mobilya sektöründe sürdürülebilirlik üzerine yapılan çalışmalarla birlikte “Türk Bitki Çayı” markasının tanıtımı da yapılarak dünya pazarlarında Türk markasının daha fazla yer edinmesi hedefleniyor.

Ödül töreninde ise sektörde başarı gösteren firmaların ödüllendirildiği belirtildi. Bunlar arasında ahşap mamullerinde Milano Ağaç Kaplama San. ve Tic. A.Ş., odun dışı sektöründe Kütaş Tarım Ürünleri A.Ş., kağıt sektöründe Tetra Pak Ltd. Şirketinden Koray Dellal ve mobilya sektöründe Bambi İç ve Dış Ticaret A.Ş. gibi firmalar yer aldı.

EMKOÜİB, 2023 yılındaki başarılarını temel alarak 2024 yılında daha büyük hedeflere ulaşmayı planlıyor ve sektördeki rekabetçiliği artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

23
mutlu
Mutlu
8
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ege Mobilya Sektöründe İhracat Hedefi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin