SUWEN: Karlı Büyüme ve Genişleme

SUWEN: Karlı büyüme ve genişleme stratejisiyle sektörde öne çıkıyor.

SUWEN: Karlı Büyüme ve Genişleme
SUWEN: Karlı Büyüme ve Genişleme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SUWEN, 2023 yılında büyük bir başarı elde ederek büyümeye devam etti. Şirket, ciroda %42’lik bir artış sağlayarak dikkat çekici bir performans sergiledi. Bu başarı, hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda izlenen stratejik adımlar ve elde edilen finansal kazanımlarla gerçekleşti. Suwen Genel Müdürü Ali Bolluk, şirketin yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışı satış ağını genişleterek ve çok kanallı bir satış stratejisi izleyerek sürdürülebilir bir büyüme çizgisi yakaladığını belirtti. SUWEN: Karlı Büyüme ve Genişleme!

SUWEN Tekstil, 2023 yıl sonu finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Buna göre, Türkiye kadın iç giyim, ev giyim ve plaj giyim sektörünün en hızlı büyüyen markası olan SUWEN’in konsolide hasılatı bir önceki yıla göre %42 oranında artarak 2 Milyar 504 Milyon TL’ye ulaştı. Şirket, özellikle yurtiçi mağazacılıkta %39’luk ve e-ticaret kanalında %73’lük bir ciro artışı elde etti.

Yurtiçi mağazacılıktaki büyüme, birebir mağazalardaki %29’luk ciro artışıyla desteklendi. Ayrıca, şirket 2023 yılında yurtiçinde 18 mağaza ve yurtdışında 14 yeni mağaza açarak toplam mağaza sayısını 190’a yükseltti. Cironun büyük bir kısmı yurtiçi mağazacılıktan elde edilirken, e-ticaret kanalı ve yurtdışı mağazalar da önemli katkılar sağladı.

SUWEN: Karlı Büyüme ve Genişleme

Cirodaki büyümeyle birlikte SUWEN, %21,8’lik bir FAVÖK marjı elde etti. 192 Milyon TL net kar elde eden şirket, güçlü bir finansal performans sergiledi. Genel Müdür Ali Bolluk, bu başarının arkasında marka bilinirliğindeki artışın ve müşteri sayısındaki büyümenin etkili olduğunu belirtti.

Bolluk, şirketin 2023 yılında sadece finansal başarıya odaklanmadığını, aynı zamanda iş süreçlerinin ve ekosisteminin sürdürülebilirliğine de önem verdiğini vurguladı. SUWEN, sürdürülebilirlik odaklı iş süreçlerini güçlendirmeyi ve ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) alanındaki gelişme alanlarını paydaşlarıyla şeffaf bir şekilde paylaşmayı hedefliyor.

Gelecek yıl için ise SUWEN, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürün portföyünü geliştirmeyi ve finansal performansını artırmayı hedefliyor. Şirket, kendine olan güveniyle birlikte dünya çapında tanınan bir marka olma yolunda ilerlemeyi sürdürecek.

SUWEN, Türkiye kadın iç giyim, ev giyim ve plaj giyim sektöründe 2003 yılında faaliyete başladı. Kurucu ortakların yanı sıra özel sermaye yatırım fonu olan Taxim Capital ile ortak olan SUWEN, 2022’de halka açıldı ve Borsa Istanbul’da işlem görüyor.

13
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SUWEN: Karlı Büyüme ve Genişleme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin