BeautyEurasia’nın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Kozmetik ve güzellik dünyasının lider buluşması: BeautyEurasia, yenilikçi ürünler ve küresel iş birlikleri için ideal platform.

BeautyEurasia'nın Türkiye Ekonomisine Katkısı
BeautyEurasia'nın Türkiye Ekonomisine Katkısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BeautyEurasia Fuarı, 60 Ülkeden 500’ün Üzerinde Profesyonel Satın Almacıyı Ağırladı ve Büyük İlgi Gördü! BeautyEurasia’nın Türkiye Ekonomisine Katkısı!

ICA Events tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia, 116 ülkeden 16.683 ziyaretçi ile büyük bir ilgi topladı. Fuar, sektörde lider firmalar ve ülkelerin katılımıyla verimli iş birliklerinin kurulmasına ve sektörün gelişmesine önemli katkılar sağladı. 12-14 Haziran tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, dünyanın dört bir yanından uluslararası üretici ve tedarikçilerin ürün, hizmet ve teknolojilerini bir araya getirdi.

Türkiye ve Avrasya’nın önde gelen sektör ve iş birliği platformu olan BeautyEurasia, bu yıl VIP davetli alım heyeti programı çerçevesinde 60 ülkeden 500’ün üzerinde profesyonel satın almacıyı ağırladı. Bu program sayesinde katılımcılar, uluslararası üst düzey alıcılarla bir araya gelerek iş geliştirme ve ortaklık anlaşmaları yapma fırsatı buldu. Rusya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Hindistan, İtalya, İsviçre, Ukrayna, Japonya ve Çin gibi ülkelerden gelen katılımcılar, fuarda yer alan 467 firma ve 969 marka ile buluştu.

ICA Events tarafından organize edilen BeautyEurasia, 3 gün boyunca yoğun ilgi gördü. Ziyaretçilerin %29,2’si uluslararası olup, toplamda 116 ülkeden 16.683 ziyaretçi fuara katıldı. 4.877 uluslararası ziyaretçi ile BeautyEurasia tarihinin en yüksek oranına ulaşıldı. Fuar, kişisel bakım ürünleri, parfüm ve deodorantlar, kuaför ekipmanları, renkli kozmetik ürünleri, temizlik ve hijyen ürünleri, bebek hijyen ürünleri, tırnak bakımı ürünleri, saç bakım ürünleri, paketleme ve etiketleme makineleri, peruk-kaş-kirpik, epilasyon cihazları gibi sektörün en kilit ürün gruplarını sergiledi. Katılımcılar ve satın almacılar arasındaki etkileşim sayesinde, birçok iş ortaklığı kuruldu ve ziyaretçiler çeşitli ürün gruplarını deneyimleme şansı buldu.

BeautyEurasia’nın Türkiye Ekonomisine Katkısı

BeautyEurasia Fuar Direktörü Filiz Mehmedova, fuarın bu yılki performansını değerlendirerek, “BeautyEurasia, Türkiye ve Avrasya bölgesindeki sektörün global ve bölgesel gelişim alanlarının tartışılmasını ve bilgi alışverişini sağlayarak, yeni fikir ve ürünlerin tanıtımına yönelik verimli bir platform sunuyor. Yeni iş birliği ve ihracat fırsatları için zemin hazırlamasının ötesinde, sektörün yol haritasını çizmeye devam ediyor. Bu yıl da yurt dışından gelen yoğun talep ve büyük ilgiyle karşılaştık,” dedi.

Mehmedova, Türkiye’nin kozmetik sektöründe önemli bir üretim ülkesi olarak öne çıktığını belirterek, “2024 yılının ilk çeyreğinde ihracatı, 2023 yılının aynı dönemine göre %2,9 artarak 668,7 milyon dolara yükselen kozmetik sektörü, BeautyEurasia sayesinde yeni iş, ortaklık ve ihracat fırsatları yaratmaya devam ediyor. Bu yıl, geçen yıla göre %30 daha büyük bir alanda gerçekleşen BeautyEurasia’da katılımcılar, şirketlerin stratejilerini ve yeniliklerini yakından gözlemleme fırsatı buldu. Böylece fuar, sektör dinamiğinin hızlanmasına ve büyümesine önemli bir katkıda bulundu. 19 yıldır Türkiye’nin tek kozmetik fuarı olarak sektörün gelişimine katkıda bulunmayı sürdürerek Türkiye’nin bu alandaki uluslararası konumunun güçlenmesine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Fuar boyunca, saç, makyaj, tırnak, epilasyon ve kişisel bakım trendleri ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı stantlarda, katılımcılar ve ziyaretçiler teknikler ve ürünler hakkında bilgi sahibi oldular.

17
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BeautyEurasia’nın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin