Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim Niteliğinde Bir Değişim

İş dünyasında devrim niteliğinde: Yapay zeka ile geleceği keşfedin!

Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim Niteliğinde Bir Değişim
Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim Niteliğinde Bir Değişim
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka, günümüzde iş dünyasında büyük bir devrim yaratıyor. Özellikle üretken yapay zeka alanındaki hızlı gelişim, şirketlerin farklı fonksiyonel alanlarda kullanabileceği yeni fırsatlar ve meydan okumalar sunuyor. Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim Niteliğinde Bir Değişim. Uyumsoft Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Özlem İkiz Arın, bu değişim hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Son yıllarda yapay zeka teknolojileri, özellikle üretken yapay zeka ile birlikte hızla genişliyor. 2022’de 1,37 milyar doların üzerinde risk sermayesi yatırımı çeken üretken yapay zeka pazarı, 2023’te yaklaşık %30’luk bir büyümeyle 13,7 milyar doları aştı. Bu süreçte internet, makine öğrenimi, derin öğrenme ve yapay zeka gibi teknolojiler birbirini tamamlayarak ilerliyor. Üretken yapay zeka, bireysel deneyimi ön plana çıkararak kişiye özel çözümler sunuyor. Ben buna ‘Haute Couture yapay zeka’ diyorum.”

Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim Niteliğinde Bir Değişim

Altınbaş Üniversitesi’nde düzenlenen “Üretken Yapay Zeka Zirvesi”nde iş insanları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, finans sektöründen sağlığa, üretimden medyaya kadar birçok alanda yapay zeka masaya yatırıldı.

Özlem İkiz Arın, konuşmasında finans sektöründeki yapay zeka kullanımının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Üretken yapay zeka, tüketim alışkanlıklarından yatırım tercihlerine kadar birçok alanda kişiye özel çözümler üretiyor. Artık bireyler ve şirketler, finansal işlemlerinde ve tercihlerinde yapay zekanın sunduğu rehberlikten faydalanıyorlar. Finans sektörü, bu teknolojilerle birlikte müşteri deneyimini baştan aşağı değiştiriyor ve işlemlerin etkin bir şekilde yönetilmesini sağlıyor.”

Zirvede, farklı sektörlerden konuşmacılar yapay zeka alanındaki yenilikleri ve uygulamaları ele aldılar. Bu kapsamda, üretimden medyaya kadar birçok alanda yapay zekanın nasıl kullanılabileceği üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.

Yapay zeka, iş dünyasında önemli bir değişimi beraberinde getiriyor. Bu teknolojiler, gelecekte iş süreçlerinin daha verimli ve etkili bir şekilde yönetilmesine olanak sağlayacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim Niteliğinde Bir Değişim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin