Kadın Girişimcilik Akademisi Mezunları

Kadınlar için teknoloji girişimleri destekleniyor.

Kadın Girişimcilik Akademisi Mezunları
Kadın Girişimcilik Akademisi Mezunları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜNLÜ & Co ve GİRVAK, İlk Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Mezunlarını Kutladı. İşte Kadın Girişimcilik Akademisi Mezunları!

ÜNLÜ & Co ile Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) iş birliğinde gerçekleştirilen Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’nin ilk dönemi sona erdi ve ilk mezunlarını verdi. Programın birinci döneminde, jürinin değerlendirmesi sonucunda görü uygulamaları alanında Picollect, mikrobiyal gübre projesiyle Soilbiom ve yeni nesil alev önleyici ürünlerle Fire Stopper takımı birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini kazandı.

Program kapsamında, ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü ve GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra gibi sektörün önde gelen isimlerinden oluşan bir jüri, finalist takımların iş modellerini değerlendirdi.

Programa katılan 40 kadın girişimci, mentorluk ve çeşitli uzman eğitimleri ile desteklendi. Ayrıca, yatırımcılarla buluşma fırsatları ve iş modellerini geliştirme imkânları sunuldu.

Kadın Girişimcilik Akademisi Mezunları

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, programın amacının kadınların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkararak fikirlerini iş modeline dönüştürmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, kadınların teknoloji sektöründeki varlığının ekonomik büyüme ve toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ise, programın kadın girişimcileri desteklemenin ve teknoloji alanında kadınların sayısını artırmanın önemine dikkat çekti. GİRVAK’ın kadın girişimciliğini destekleme ve cinsiyet eşitliğini sağlama misyonuna odaklandığını ifade etti.

Ünlü&Co, Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ile teknoloji ve yazılım alanlarında geleceğin kadın liderlerini yetiştirme çabalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 100 kadın girişimciye destek verdiklerini belirten şirket, kadınların güçlenmesine ve iş dünyasında daha fazla yer almalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

ÜNLÜ & Co, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri imzacıları arasında yer alıyor. Şirket, Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak önemli bir konuma sahip, yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi alanlarında faaliyet göstermektedir.

Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK), girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı ve gençlerin girişimci bakış açısına sahip olmalarını teşvik etmeyi amaçlayan bir vakıftır. GİRVAK, girişimciliği desteklemek ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yerel ve global projeler yürütmektedir.

9
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadın Girişimcilik Akademisi Mezunları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin