Genç Kadınlar İçin Mentorluk Programı

NEET genç kadınlara mentorluk ve istihdam desteği.

Genç Kadınlar İçin Mentorluk Programı
Genç Kadınlar İçin Mentorluk Programı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de eğitim ve istihdam alanlarında yer almayan 3,2 milyon genç kadının desteklenmesini amaçlayan “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, ikinci dönem mentorluk programı için başvuruları kabul etmeye başladı. Genç Kadınlar İçin Mentorluk Programı katılmak isteyen 18-29 yaş arasındaki NEET genç kadınlar ile farklı sektörlerden ve kariyerlerinde ilerlemiş kadınlar 19 Nisan’a kadar başvurabilirler.

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde yürütülen proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından destekleniyor. Mentorluk programı, NEET genç kadınları kariyer ve kişisel gelişimleri konusunda desteklemek amacıyla uzman mentorlar ile bir araya getiriyor.

Genç Kadınlar İçin Mentorluk Programı

İlk dönemi Mayıs – Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşen mentorluk programı büyük ilgi gördü. Program kapsamında 513 genç kadın, 426 mentor ile eşleştirilerek toplamda 2.154 görüşme gerçekleştirildi ve 130 genç kadın iş hayatına atıldı. Programa katılanlar, mentorluk sayesinde kariyer hedeflerine ulaşmalarının yanı sıra yeniden istihdama katıldıklarını belirttiler.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesi, Türkiye’de NEET genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırmayı hedefliyor. Proje, NEET genç kadınların farkındalıklarını artırmak, güçlenmelerini sağlamak ve istihdam fırsatlarını iyileştirmek için çalışıyor. Projeye destek veren önemli bir araç olan “Fırsatlar Haritası”, genç kadınlara iş, staj, eğitim ve girişim desteği fırsatları sunuyor. Bugüne kadar 190 bin genç kadına ulaşılan Fırsatlar Haritası’na kurumlar da kendi fırsatlarını ekleyebiliyorlar.

Projenin eğitim programı da 2022’nin sonlarında hayata geçirildi ve 2024 yılında da devam edecek. Adana, Diyarbakır ve İzmir’deki pilot illerde gerçekleştirilen yüz yüze eğitimlerle 1.000 NEET genç kadına ulaşıldı. Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Fırsatlar Haritası’nı incelemek için www.geleceginikurangenckadinlar.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

23
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Genç Kadınlar İçin Mentorluk Programı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin