Afrika’da Milyoner Sayısı Artıyor

Afrika'da zenginlik patlaması: Milyoner sayısında yükseliş!

Afrika'da Milyoner Sayısı Artıyor
Afrika'da Milyoner Sayısı Artıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afrika’daki Milyoner Sayısı Yakında Artacak! Henley & Partners ve New World Wealth tarafından hazırlanan 2024 Afrika Varlık Raporu, bölgedeki ekonomik zorluklara rağmen gelecek on yılda Afrika’daki milyoner sayısında büyük bir artış öngörüyor. Afrika’da Milyoner Sayısı Artıyor!

Rapora göre, Afrika kıtasında şu anda 2,5 trilyon ABD doları değerinde yatırım yapılabilir servet bulunuyor ve önümüzdeki on yıl içinde milyoner nüfusunda %65’lik bir artış bekleniyor. Afrika, genç ve hızla büyüyen nüfusuyla doğal olarak yatırım fırsatları açısından büyük bir potansiyele sahip.

Raporda, şu anda Afrika’da 135.200 yüksek net değerli birey (HNWI), 342 santi-milyoner ve 21 dolar milyarder olduğu belirtiliyor. Afrika’nın varlık piyasasının büyük bir kısmı Güney Afrika, Mısır, Nijerya, Kenya ve Fas gibi ülkelerde bulunuyor.

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel’e göre, kıtadaki büyük potansiyel, Elon Musk gibi dünyanın en zenginlerinden birkaçının dahi Afrika’da yaşamasına rağmen milyoner sayısının artmasını sağlayacak. Demirel, bu artışın Afrika’yı dünyanın en büyük varlık piyasalarından biri haline getireceğini söylüyor.

Afrika’da Milyoner Sayısı Artıyor

Güney Afrika’nın, milyoner nüfusunun %20 azalmasına rağmen diğer Afrika ülkelerinden iki kat fazla HNWI’ye ev sahipliği yaptığı vurgulanıyor. Diğer zengin ülkeler arasında Mısır, Nijerya, Kenya, Fas, Mauritius, Cezayir, Etiyopya, Gana ve Namibya bulunuyor.

Rapora göre, önümüzdeki on yıl içinde Mauritius, Namibya, Fas, Zambiya, Kenya, Uganda ve Ruanda gibi ülkelerde milyoner sayısında %80’in üzerinde bir artış bekleniyor. Özellikle Mauritius’un istikrarlı yönetimi ve uygun vergi rejimi, dünyanın en hızlı büyüyen varlık piyasalarından biri olmasını sağlayacak.

Afrika’nın en büyük şehirlerinden Johannesburg, 12.300 milyoner, 25 santi-milyoner ve 2 milyarderle en zengin şehir olarak öne çıkıyor. Cape Town, 7.400 milyoner, 28 santi-milyoner ve 1 milyarderle ikinci sırada yer alıyor. Diğer önemli zenginlik merkezleri arasında Kahire, Nairobi ve Lagos bulunuyor.

Geleceğin milyoner çekim merkezlerinin Cape Town, Kigali, Windhoek, Nairobi, Tangier ve Marakeş gibi şehirler olduğu belirtiliyor. Bu şehirlerin önümüzdeki on yıl içinde milyoner büyümesinde %85’in üzerinde bir artış yaşaması bekleniyor.

Lüks emlak konusunda Cape Town ve Mauritius öne çıkıyor. Cape Town, metrekare başına 5.600 ABD doları değerinde birinci sınıf konut alanlarıyla lider konumda bulunurken, Mauritius’taki Grand Baie hemen arkasından geliyor.

Henley & Partners Özel Müşteriler Grup Başkanı Dominic Volek’e göre, yatırım göçü Afrika’nın ekonomik büyümesini hızlandırmak için önemli bir araç olabilir. Yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık fırsatları, yabancı sermayeyi çekmek, istihdam yaratmak ve bilgi transferini desteklemek için kullanılabilir. Bu, hem ev sahibi ülkeler hem de Afrikalı HNWI’ler için faydalı olabilir.

Henley & Partners, yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık konularında dünya lideri olarak bilinir. Firma, uluslararası mobil girişimciler ve yatırımcılar için hizmet vermektedir ve 45’ten fazla ofiste faaliyet göstermektedir. Ayrıca, hükümetlere stratejik danışmanlık hizmeti de sunmaktadır.

12
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
4
vir_sl_
Virüslü
Afrika’da Milyoner Sayısı Artıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin