Pluxee: Net Sıfır Hedefi

Pluxee: Dijital, Çevreci, Net Sıfır

Pluxee: Net Sıfır Hedefi
Pluxee: Net Sıfır Hedefi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pluxee, 2035 yılında Net Sıfır hedefine ulaşmayı amaçlıyor! Pluxee: Net Sıfır Hedefi.

Pluxee, yemek kartı hizmeti sunan Sodexo’dan daha dijital, çevreci ve kullanıcı dostu bir deneyim sunan bir firma haline geldi. Karbon ayak izini azaltma çabaları, Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından onaylandı. Bu onayla birlikte Pluxee, 2025 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmayı ve karbon emisyonlarını 2030’a kadar yüzde 65, 2035’e kadar ise yüzde 90 oranında azaltmayı taahhüt etti.

Çevre ve toplum için fayda sağlama odaklı çalışmalarıyla sürdürülebilirlik vizyonunu geliştiren Pluxee, sektöründe uluslararası boyutta karbon ayak izini azaltma hedeflerini onaylatan ilk şirket oldu. Dijitalleşme çalışmalarıyla aylık ortalama 100 bin kağıt tasarrufu sağlayan Pluxee, emisyon azaltma hedefleri doğrultusunda Bilim Temelli Hedefler Girişimi tarafından onaylandı ve 2025 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımını taahhüt etti.

Pluxee: Net Sıfır Hedefi

Pluxee, iklim değişikliğinin zararlarını önlemeye yönelik olarak firmalara sera gazı emisyonlarını azaltma hedefi belirleme konusunda yardımcı olan Bilim Temelli Hedefler Girişimi’nden aldığı onayla birlikte, karbon emisyonlarını 2030’a kadar yüzde 65, 2035’e kadar ise yüzde 90 oranında azaltmayı garanti etti. Uçtan uca dijital bir platform olma vizyonu doğrultusunda hareket eden Pluxee, kullanıcılarına fiziksel kartlar yerine mobil uygulama kullanımını teşvik ederek çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağladı.

Pluxee Türkiye CEO’su Eda Uluca Özcan, firma olarak sürdürülebilirlik boyutunda ürün ve deneyimlerini geliştirdiklerini belirtti. “Dijital Tohum” adını verdikleri projeleri kapsamında, dijital yetkinliklerini ve sosyal fayda odaklı tecrübelerini birleştirerek toplumsal yatırım programlarına odaklandıklarını ifade etti. Bu kapsamda üye iş yerlerinin yüzde 99’unun e-faturaya geçtiğini ve bu sayede aylık 100 bin kağıt tasarrufu sağlandığını vurgulayan Özcan, ayrıca Online Sözleşme Platformu sayesinde zaman ve operasyonel maliyetlerde de verimlilik sağladıklarını söyledi. Müşterilerin yüzde 94’ünün siparişlerini dijital olarak verdiğini ve plastik yemek kartı kullanımını azaltarak sürdürülebilirliğe katkı sağladıklarını belirtti.

Özcan, “Sürdürülebilir bir dünya için çalışıyoruz” diyerek, Pluxee’nin çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal fayda odaklı hizmetler sunduğunu vurguladı. Gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakma konusunun önemine dikkat çeken Özcan, 2025 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı taahhüdü ve karbon emisyonlarını azaltma hedeflerinin bu konudaki kararlılıklarını pekiştirdiğini söyledi. Bilim Temelli Hedefler Girişimi’nin Pluxee’nin hedeflerine onay vermesinin şirketleri ve genel olarak yaşanabilir bir dünya hedefini ilerletme açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Pluxee olarak, sundukları ürün ve deneyimleri sürdürülebilirlik boyutunda geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pluxee: Net Sıfır Hedefi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin