PİLOT Programı ile Hızlanan Girişimler

Türk Telekom Ventures, yapay zeka girişimlerini destekleyerek dünya sahnesine çıkarıyor.

PİLOT Programı ile Hızlanan Girişimler
PİLOT Programı ile Hızlanan Girişimler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Telekom Ventures ile Yapay Zeka Girişimlerinin Dünya Sahnesine Çıkışı ve PİLOT Programı ile Hızlanan Girişimler!

Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine uzun yıllardır destek vererek yenilikçi projelerin gelişiminde öncü rol oynayan Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yatırım yapma vizyonunu sürdürüyor. Türk Telekom’un girişim sermayesi şirketi olan Türk Telekom Ventures, teknoloji odaklı girişimleri hızlandırma programları ve yatırımlarla destekleyerek, yapay zeka çözümlerini geleceğe taşıyor. Bu doğrultuda, Türk Telekom Ventures’ın hızlandırma programı PİLOT’un 12. dönemine seçilen Mistikist, T4 People Analytics ve TT Ventures GSYF’nin yatırım yaptığı Segmentify ve Mindsite, yapay zeka teknolojisi ile değer yaratan çözümler sunuyor.

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, Türkiye’nin teknoloji üretiminde ve ihracatında önemli bir rol üstlenme vizyonuna katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirtti. Özhan, “Yenilikçi çözümler üreten girişimleri destekleyerek yarının teknolojilerinin hayata geçmesine öncülük ediyoruz. Yapay zeka teknolojisine odaklanan girişimleri yakından takip ediyor ve PİLOT girişim hızlandırma programlarımızla girişimlere rehberlik ediyoruz. Yaptığımız yatırımlarla ve sunduğumuz katkılarla girişimlerin dünyaya açılmasında köprü görevi görüyoruz,” dedi.

Türk Telekom, 10 yılı aşkın süredir hızlandırma programı PİLOT ile yenilikçi girişimlerin büyümesinde liderlik yaparken, girişim sermayesi şirketi Türk Telekom Ventures ve TT Ventures GSYF aracılığıyla geleceğin teknolojilerine odaklanan girişimlere yatırım yapıyor. ABD Silikon Vadisi’nde kurduğu ofisle girişimlerin global pazarlara açılmasında köprü görevi üstlenen Türk Telekom, yapay zeka çözümleri geliştiren girişimleri odağına aldı.

Yapay Zeka Girişimlerinin Türk Telekom Desteğiyle Küresel Yolculuğu

Türk Telekom Ventures’ın PİLOT hızlandırma programının 12. dönemine seçilen girişimlerden biri olan Mistikist, yapay zeka destekli bir nörobilim uygulaması olarak dikkat çekiyor. Stres ve anksiyeteyi azaltan, odaklanma ve iş performansını artıran Mistikist, MIT, Stanford, Johns Hopkins ve Harvard gibi kuruluşların metodolojilerini kullanıyor. 13 farklı dilde, 195 ülkede, 40 binden fazla kullanıcıya hizmet veriyor. Diğer bir girişim olan T4 People Analytics, kurumların çalışan verilerini entegre ederek yapay zeka ile derin içgörüler elde etmelerine ve yüksek etkili aksiyon önerileri sunmalarına imkan tanıyor. T4’ün çözümleri arasında, çalışanların işten ayrılma olasılığını belirleme, geri bildirimleri anlamlandırma ve işe alım sonrası performans öngörüsü gibi modeller bulunuyor. T4, 2025 yılına kadar ABD pazarına odaklanarak küresel büyümeyi hedefliyor.

Türk Telekom Ventures ve TT Ventures GSYF, yatırım yaptığı girişimlere satış ve pazarlama, altyapı, iş geliştirme gibi alanlarda destek sağlayarak büyümelerine ve global pazarlara açılmalarına olanak tanıyor. Segmentify ve Mindsite, TT Ventures GSYF’nin yatırım yaptığı yapay zeka çözümleri geliştiren girişimlerden bazıları. Segmentify, e-ticaret başta olmak üzere ziyaretçilerle daha anlamlı ve kişisel etkileşimler kurmak isteyen işletmelere yardımcı oluyor. 2015 yılında kurulan Segmentify, 30’dan fazla ülkede 300’den fazla müşteriye hizmet veriyor. Mindsite ise e-ticaret analitiği çözümleri sunarak, 14’ten fazla ülkede 50’den fazla müşteriye yol gösteriyor.

PİLOT Programı ile Hızlanan Girişimler

PİLOT’un 12. dönemine kabul edilen 10 girişim, program başında Türk Telekom Ventures’tan 150 bin TL nakit desteği alırken, program süresince yatırımcı ağına, 400’ü aşkın mentora ve iş bağlantılarına erişme imkanı buluyor. Ayrıca konu uzmanlarından eğitimler alarak, ofis alanı ve konaklama gibi fırsatlardan yararlanabiliyorlar. Programı başarı ile tamamlayan her ekip, Türk Telekom Ventures’tan 30 bin USD yatırım alma ve Stanford Üniversitesi iş birliği ile ABD’de kendilerine özel tasarlanan tamamlayıcı global girişimcilik programına katılma hakkı kazanıyor. Bu sayede girişimler, global vizyona hakim olarak işlerini geliştirme ve uluslararası pazarlara açılma konusunda deneyim sahibi oluyor.

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Yenilikçi teknolojileri desteklemeye ve ürettiğimiz çözümlerin tüm dünyada kullanılması için girişimlerin globale açılmasında köprü görevi üstlenmeye devam edeceğiz. ABD’de kurduğumuz şirketimiz, global stratejik iş birliklerimiz ve yatırımcıları arasında bulunduğumuz global yatırım fonları ile hem portföyümüzdeki girişimlerin hem de Türk Telekom ve grup şirketlerinin global pazarlarda iş geliştirmelerini ve yatırım süreçlerini desteklemeye devam edeceğiz,” dedi.

21
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PİLOT Programı ile Hızlanan Girişimler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin