Naturelgaz 2023 Büyüme ve Karlılık

Naturelgaz 2023: Büyüme ve Karlılıkta Liderlik

Naturelgaz 2023: Büyüme ve Karlılık
Naturelgaz 2023: Büyüme ve Karlılık
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Naturelgaz, 2023 yılına ilişkin finansal performansını açıkladı. Taşımalı doğal gaz pazarında faaliyet gösteren şirket, 4 milyar TL ciro elde etti. FAVÖK’ü 699 milyon TL’ye ulaşarak güçlü bir performans sergiledi. Ayrıca net karı 96,5 milyon TL olarak gerçekleşti. Naturelgaz 2023 Büyüme ve Karlılık detayları.

Naturelgaz’ın Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan, 2023 yılı sonuçlarını değerlendirirken stratejik hedefler doğrultusunda büyümeye devam ettiklerini belirtti. Kapasite artışı ve maliyet azaltımı yatırımlarıyla iş hacmini genişletmeye odaklandıklarını ifade etti.

Şirket, 2023 yılında taşımalı doğal gaz piyasasındaki lider konumunu daha da güçlendirdi. Satış hacmini %10 artırarak 251 milyon Sm3’e ulaştırdı. Ayrıca taşımalı doğalgaz hizmeti götürdüğü ilçe ve beldelerin sayısını 128’e çıkardı. Şehir gazı iş kolunda ise %68 büyümeyle 117 milyon Sm3 satış hacmine ulaştı.

Naturelgaz 2023 Büyüme ve Karlılık

Naturelgaz, 2023 yılında özkaynaklardan karşılanan 377 milyon TL’lik yatırımla kapasite artışı ve maliyet azaltımı sağladı. Bu yatırımlar arasında güneş enerji santrali, yeni CNG dolum tesisleri ve taşıma kapasitesini arttırıcı ekipmanlar yer aldı.

Şirketin finansal sonuçları, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile imzalanan CNG Taşıma ve Boşaltım Hizmet Alımı sözleşmesi gibi stratejik adımlarla desteklendi. Ayrıca yüksek enflasyonlu ekonomilerde finansal raporlama standardının etkisiyle toplam satışlar 4 milyar TL’ye, brüt karı ise 783 milyon TL’ye yükseldi.

Naturelgaz, 2024 yılında büyümeye devam etmeyi ve karlılık rakamlarını artırmayı hedefliyor. Yönetim kurulu, 25.04.2024 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 320 milyon TL’nin kar payı olarak dağıtılmasını pay sahiplerinin onayına sunacaklarını açıkladı. Bu adım, Naturelgaz’ın halka arzından bu yana her yıl kar payı dağıtma geleneğini sürdürmesini sağlayacak.

Diğer iş dünyası haberleri için burayı tıklayınız!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Naturelgaz 2023 Büyüme ve Karlılık

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin