Gıda Sektörü WorldFood İstanbul’da Bir Araya Geliyor

WorldFood İstanbul, 80 ülkeden 900'ü aşkın satın almacıyla 3-6 Eylül 2024'te buluşuyor.

Gıda Sektörü WorldFood İstanbul’da Bir Araya Geliyor
Gıda Sektörü WorldFood İstanbul’da Bir Araya Geliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, ICA Events tarafından düzenlenen bu etkinlik, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 32. kez kapılarını açacak. Fuar Direktörü Semi Benbanaste, 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı ağırlayacaklarını belirtti. Gıda Sektörü WorldFood İstanbul’da Bir Araya Geliyor!

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan WorldFood İstanbul, sektöre birçok yeni ürün ve en son teknolojileri tanıtmayı amaçlıyor. Stantların yüzde 85’inin satıldığı ve yoğun bir talebin sürdüğü fuar, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı ağırlayacak. Etkinlik süresince 4 ana tema altında 20’den fazla tematik etkinlik düzenlenecek.

Fuar Direktörü Semi Benbanaste, geçtiğimiz yıl fuarda 161 ülkeden 64.146 ziyaretçi ve 38 ülkeden 1.117 katılımcıyı ağırladıklarını ifade etti. 2022’ye göre ziyaretçi sayısını %67 artırdıklarını ve bu ziyaretçilerin %30’unun uluslararası olduğunu belirtti. 2023’te toplamda 19.543 uluslararası ziyaretçi ağırladıklarını ve bir önceki yılın uluslararası ziyaretçi sayısını %55 artırdıklarını ekledi. Bu yıl ziyaretçi sayısında rekor kırmayı öngördüklerini söyledi.

WorldFood İstanbul, hem yurtiçinden hem de yurtdışından yoğun talep görmekte olup, bu yıl 80 ülkeden 900’ün üzerinde yabancı satın almacıyı ağırlamayı hedefliyor. Benbanaste, geçtiğimiz yıl 73 ülkeden 800’ün üzerinde yabancı satın almacıyı ağırladıklarını ve bu yıl da Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler gibi bölgelerden 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı ağırlayacaklarını belirtti. Stant satışlarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ve şimdiden %85’inin satıldığını açıkladı.

Gıda Sektörü WorldFood İstanbul’da Bir Araya Geliyor

2024 WorldFood İstanbul Gıda Fuarı’nın Türkiye’nin gıda sektöründeki büyüme ve artan dış ticaret hacmi açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Benbanaste, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Tarım, Gıda ve Orman Ürünleri Dış Ticaretinde Hedef Ülke Analiz Raporu’na göre ABD, Çin, Güney Kore, Almanya, Fransa, Hindistan, Japonya, Kanada, Suudi Arabistan, Rusya, Endonezya ve İngiltere pazarlarının öne çıktığını belirtti. Fuara katılan markalar, sunulan ürün çeşitliliği ve ticari hacmin büyüklüğünün, fuarın bu kadar önemli bir yere sahip olmasında etkili olduğunu ifade etti. WorldFood İstanbul, sektördeki profesyonellerin yeni iş bağlantıları kurmalarına, işbirlikleri geliştirmelerine ve sektörel yenilikleri takip etmelerine olanak tanırken, Türk şekerleme, lokum ve helva sektörünün uluslararası alandaki marka bilinirliğini artırmak ve global taleplere uyum sağlamak için önemli bir platform oluşturacaktır.

WorldFood İstanbul, bu yıl da etkinlik programı ile dikkat çekecek. Geçtiğimiz yıl sektöre gerçekçi bir gelecek vizyonu gösteren fuar, bu yıl da sürdürülebilir yatırımlar, teknolojik gelişmeler ve ihracat odaklı projeler için pek çok konuyu ele alacak. Etkinlik programı, bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve gıda sektöründe yeni fikirlerin tanıtılmasına önayak olmak adına çeşitli iş geliştirme etkinlikleri ile dolu olacak.

Fuar süresince gerçekleştirilecek 4 ana tema altında 20’den fazla tematik etkinlikte; “Pazar Potansiyeli’ni keşfeden İhracat Fırsatları, Ekonomik Öngörüler, Gıda Trendleri”, “İklim için Gıda çağrısı yapan Sürdürülebilirlik, İnovasyon ve Alternatif Üretim Yolları”, “Güvenilir Tatlarda Yenilik sunan Sağlık ve Esenlik için Standartlar” ve “Geleceğin Tadına dair inovatif süreçler yaratan Yapay Zeka ve Yeni Nesil Gıda Teknolojileri” konularında 70’i aşkın uzman isim Salon 12A’da kurulan özel FOOD ARENA’da olacak.

FOOD ARENA, fuar süresince oturumlar, atölye çalışmaları ve girişimci sunumları ile sektör paydaşlarının bilgi, ilham ve bağlantı noktası olacak. Bu etkinlik alanı, sektöre ışık tutacak son gelişmeleri takip etme fırsatı sunacak.

FOOD ARENA; Konferans Sahnesi ile sektörel oturumlara, Food Tech Garage ile start-uplar buluşmasına, Röportaj Köşesi ile özel canlı yayın sohbetlerine ve podcast söyleşilerine, Atölye Mutfağı ile şeflerden uygulamalı sunum ve şovlara, Master Class ile stant ziyaretleri içeren şef turlarına ev sahipliği yapacak.

WorldFood İstanbul, 2023 itibarıyla TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu ve bünyesindeki tüm İhracatçı Birlikleri, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) ile dünyadaki en etkin fuarlardan biri olma hedefiyle “Türkiye Gıda Platformu” adı altında güçlerini birleştirdi. Bu birleşme ile iş hacmi rakamlarında yeni rekorlara ulaşılması hedefleniyor.

 

14
mutlu
Mutlu
8
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gıda Sektörü WorldFood İstanbul’da Bir Araya Geliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin