Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024

Coover ve Leaktrak.Ai, Gen-E 2024 Avrupa Girişimcilik Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek.

Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024
Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç Girişimciler İtalya’da Türkiye’yi Temsil Edecek: Coover ve Leaktrak.Ai’nin Heyecanı! Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024!

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği ‘GençBizz Lise Girişimcilik Programı’ Türkiye finalinde birinci olan Coover ve JA StartUp Türkiye Finali birincisi Leaktrak.Ai, 2-4 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek Gen-E 2024 Avrupa Girişimcilik Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek. Bu büyük festival, geçtiğimiz yıl Türkiye’de düzenlenmişti.

Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024, Avrupa’nın 15-24 yaş arası gençlere yönelik en büyük girişimcilik etkinliği olarak, Junior Achievement Avrupa liderliğinde 43 ülkenin katılımıyla İtalya’da gerçekleşecek. Festival, gençleri ilkokuldan lise seviyesine kadar girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedefleyen Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından organize edilen GençBizz Lise Girişimcilik Programı ve JA StartUp Türkiye Finali’nde başarılı olan ekiplerin Avrupa sahnesinde yer almasını sağlayacak.

Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024

Bu yıl, Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Coover Gençbizz Şirketi ve İstanbul’dan birinciliği kazanan Leaktrak.Ai, Türkiye’yi temsil edecek. Coover ekibi, havalandırması yetersiz kapalı ortamlarda sağlık sorunlarına çözüm getiren ve eğitimde verimliliği artırmayı amaçlayan ürünleriyle dikkat çekiyor. Leaktrak.Ai ise yapay zeka ile enerji kayıplarını önlemeyi ve enerji kaçaklarını tespit etmeyi hedefleyen sürdürülebilir bir proje olarak öne çıkıyor.

Festival, 2 Temmuz’da açılış törenleri ile başlayacak. 71 girişimin sahne sunumları yapacağı etkinlikte, iş fikirleri jüriye sunulacak. 4 Temmuz’da ise Türkiye Girişimcilik ve Eğitim Ekosistemine, öğrenci ve öğretmenlere açık olan StartUp Fuarı düzenlenecek. Aynı günün sonunda Avrupa lideri takımlarının açıklanacağı ödül töreni ve gala yemeği yapılacak. Etkinlik, medya temsilcileri ve köşe yazarlarının katılımıyla geniş bir yelpazede yer bulacak ve YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

1999 yılında kurulan ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Genç Başarı Eğitim Vakfı, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip olmalarını ve iş yaşamına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor. İş dünyası ile eğitim arasında köprü kuran vakıf, ilköğretimden üniversite son sınıfa kadar farklı yaş gruplarına yönelik, yaparak öğrenme temelli eğitim programları tasarlamakta ve uygulamaktadır. İş dünyası, vakıf tarafından geliştirilen programlara katılarak öğrencilerle tecrübelerini paylaşmakta ve onlara mentorluk yapmaktadır.

Coover ve Leaktrak.Ai, İtalya’da Türkiye’yi temsil edecek olmanın heyecanını yaşarken, Gen-E 2024 Avrupa Girişimcilik Festivali’nde başarılı olmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu önemli etkinlik, genç girişimcilerin uluslararası platformda yer almasını sağlayarak, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sunmayı hedefliyor.

9
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin