Enerji Sektörünün Önemli Buluşması

Boğaziçi Üniversitesi, 25-28 Haziran'da 45. IAEE Uluslararası Enerji Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

Enerji Sektörünün Önemli Buluşması
Enerji Sektörünün Önemli Buluşması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji Sektörünün Önemli Buluşması Boğaziçi Üniversitesi’nde Gerçekleşecek!

Boğaziçi Üniversitesi, 25-28 Haziran 2024 tarihleri arasında 70 ülkeden 450 delegenin katılımıyla düzenlenecek olan “Geçiş Döneminde Enerji Sürdürülebilirliği, Güvenliği, Verimliliği ve Erişilebilirliği” temalı 45. IAEE Uluslararası Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

Bu etkinlik, Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği (IAEE) ve Enerji Ekonomisi Derneği (EED) işbirliğiyle düzenlenecek. Konferansa katılan özel sektör, kamu ve akademiden enerji profesyonelleri, küresel enerji sektörünün karşı karşıya olduğu kritik konuları ele alacaklar. Bu yılki konferansın ana teması, enerji sistemlerimizi daha sürdürülebilir, güvenli, verimli ve erişilebilir hale getirme gerekliliği olacak. Etkinlik boyunca, 70 ülkeden gelen delegelerin katılımıyla ağ oluşturma ve işbirliği geliştirme amaçlı sosyal etkinlikler ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

Enerji Sektörünün Önemli Buluşması

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, konferans hakkında şunları söyledi: “Üniversitemiz, öncü etkinlikler ile tanınmış küresel aktörleri ülkemize çekmekte ve önemli konuların bilimsel derinlikle incelendiği bir platform sunmaktadır. Bu etkinlik sayesinde, enerji alanında öne çıkan isimler Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya gelerek enerjinin geleceğini tartışacaklar. Konferansta, ikili oturumlar ve teknik oturumların yanı sıra Türkiye’deki yenilikçi enerji projelerini sergileyen teknik turlar da gerçekleştirilecek.”

Türkiye’nin Jeopolitik Konumu Fırsatlar Sunuyor

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Konferans Genel Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, konferansa ilişkin yaptığı açıklamada, “Küresel ısınma tehdidi ve jeopolitik gelişmelerin baskısı, enerji sektöründe dönüşümün aciliyetini ortaya koymaktadır. Enerjide sürdürülebilir dönüşümün bir an önce gerçekleşmesi gerekmektedir. Ülkemizin jeopolitik konumu ve enerji sektörüne yönelik potansiyeli, bölgesel işbirliği için önemli bir avantaj sağlamaktadır. Konferansımız, bu konuları incelemek, tartışmak ve değerlendirmek için eşsiz bir fırsat sunmaktadır,” dedi.

100 Ülkeden 4000’den Fazla Enerji Uzmanı

Bu yıl 45. kez düzenlenecek olan Uluslararası Enerji Konferansı, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) tarafından organize ediliyor. 100’den fazla ülkede 4.000’den fazla enerji uzmanını bir araya getiren IAEE, enerji konularında araştırma, eğitim ve diyaloğu teşvik eden kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak öne çıkıyor. IAEE’nin, sektörün gelişimine yön veren konferanslarının yanı sıra “The Energy Journal”, “Economics of Energy & Environmental Policy” ve “Energy Forum” gibi önde gelen yayınları bulunmaktadır.

Bu konferans, enerji sektöründe uluslararası işbirliği ve bilgi paylaşımı için önemli bir platform sunarak, sektörün geleceğine ışık tutmayı amaçlamaktadır.

19
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enerji Sektörünün Önemli Buluşması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin