E-Ticaret Dönüşüm Oranı Artışı

CRO ile e-ticaret firmaları, ziyaretçileri müşteriye dönüştürerek rekabette öne geçebilir ve gelirlerini artırabilir.

E-Ticaret Dönüşüm Oranı Artışı
E-Ticaret Dönüşüm Oranı Artışı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
E-Ticaret Sektöründe CRO ile Ziyaretçilerin Müşteriye Dönüşüm Oranı %70 Artabilir! E-Ticaret Dönüşüm Oranı Artışı!

Türkiye’deki e-ticaret sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Ticaret Bakanlığının verilerine göre, 2023 yılında Türkiye’deki e-ticaret hacmi, bir önceki yıla göre %115,15 artarak 1,85 trilyon TL’ye ulaştı. Bu büyüme, e-ticaret firmaları arasındaki rekabeti artırıyor. Switas, bu rekabette öne geçmek ve ziyaretçileri müşteriye dönüştürmek için CRO’nun (Dönüşüm Oranı Optimizasyonu) önemini vurguluyor. Yapılan CRO çalışmaları, yeni girişimlerde ziyaretçilerin müşteriye dönüşüm oranında %70’e varan artış sağlarken, uzun süredir sektörde olan firmalarda ise bu artış %15 seviyelerine ulaşıyor.

Türkiye’nin hızla büyüyen e-ticaret sektörü, firmaları rekabetçi kalabilmek için web siteleri ve mobil uygulamalara yatırım yapmaya zorluyor. Bu yatırımların en yüksek verimi sağlayabilmesi için ziyaretçilerin müşteriye dönüşmesi gerekiyor. CRO, e-ticaret şirketlerinin ziyaretçi dönüşüm oranlarını artırarak online satış hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Switas, sürdürülebilir büyümeye odaklanan hizmetleri ile dikkat çekiyor ve CRO hizmetleri ile online satış yapan firmaların potansiyelini artırıyor. Switas, veriye dayalı analizlerle oluşturulan UX Audit (Kullanıcı Deneyimi Denetimi) ile markaların web sitelerini ve mobil uygulamalarını detaylı bir şekilde inceleyerek iyileştirmeler yapıyor. Bu sayede kullanıcı yolculuğu kolaylaşıyor ve ziyaretçilerin müşteriye dönüşme oranı artıyor. Yeni girişimlerde yapılan CRO çalışmaları ziyaretçilerin müşteriye dönüşüm oranında %70’e varan artış sağlarken, uzun yıllardır sektörde olan firmalarda bu oran %15’e ulaşıyor. Switas, e-ticaret dışında beyaz eşya, küçük ev aletleri, elektronik, turizm, giyim, ayakkabı, aksesuar, gıda ve hazır yemek sektörlerinde de firmalara büyüme ve rekabet avantajı sunuyor.

Switas Kurucu Ortağı Çağdaş Polat, CRO hizmetlerinin e-ticaret firmalarına sağladığı avantajları vurgulayarak, “Ülkemizde e-ticaret sektörü pandemi döneminden beri büyümeye devam ediyor. Güncel verilere göre, Türkiye’de e-ticaret hacmi son bir yılda %115 oranında arttı. Bu büyüme, pazara yeni oyuncuların katılmasını sağlarken, firmaların rekabetçi kalmak için ciddi yatırımlar yapmalarını gerektiriyor” dedi. Polat, ekonomik zorluklara rağmen dönüşüm oranını artırmanın, yatırımın en yüksek verimini almak için en etkili yöntem olduğunu belirtti. CRO’nun, operasyon ve yatırım maliyetlerini minimumda tutarak maksimum verim elde etmeyi sağlayan en etkili yöntemlerden biri olduğunu vurguladı. Online satış yapan şirketler, web siteleri ve uygulamalarında dönüşüm optimizasyonu ile ziyaretçilerin müşteriye dönüşme oranını yükselterek yıllık gelirlerini büyük ölçüde artırabilirler.

Switas Kurucu Ortağı İnci Dindar ise CRO hizmetinin süreçlerini ve sağladığı kazanımları anlatarak, “Günümüzde e-ticaret şirketlerinin en büyük ihtiyaçlarından biri, mevcut ziyaretçi trafiğinden maksimum satış dönüşümü elde etmektir. Switas olarak, markalarımızla 200’den fazla sorudan oluşan UX Audit çalışması gerçekleştiriyoruz. Veriye dayalı analizlerle markanın kullanıcı deneyimini değerlendiriyor ve geliştirilmesi gereken noktaları belirliyoruz. Denetim sürecinde elde edilen bulgulara dayanarak güçlü dijital araçlarla verinin derinliklerine iniyor, deneyimli ekibimizle tüm test operasyonlarını yürütüyoruz. A/B test önerileri geliştiriyor ve bu önerileri RICE metodolojisi ile önceliklendiriyoruz. Elde edilen verilerle kullanıcı yolculuğunu daha kolay ve verimli hale getiriyoruz. Böylece markaların dijital performansını en üst seviyeye çıkararak dönüşüm oranlarını artırıyor ve yüksek müşteri memnuniyeti sağlıyoruz” dedi. Dindar, CRO çalışmalarının, markaların online satış gelirini artırarak büyümelerini sağladığını ve sektör dinamikleri ile kullanıcı alışkanlıklarını daha iyi anlamalarına imkân tanıdığını belirtti.

22
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
E-Ticaret Dönüşüm Oranı Artışı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin