İstanbul Bilgi Üniversitesi, Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ile Türkiye’de teknoloji girişimciliğini teşvik etmeyi hedefleyen bir işbirliği protokolüne imza attı. Bu işbirliği sayesinde, öğrencilere girişimcilik yolculuklarında destek sunulacak, girişimcilik ekosistemine katkı sağlanacak, teknoloji odaklı proje fikirleri hayata geçirilecek ve girişimcilik dersleri düzenlenecek.
Bu kapsamda, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşen imza törenine, Rektör Prof. Dr. M. Ege Yazgan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gonca Günay, Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, Genel Müdürü Mehru Aygül ve Gençlik Programları Direktörü Alper Şentürk katıldı. Protokolle birlikte, GİRVAK’ın yönetim kurulu ve mütevelli heyeti üyeleri ile mevcut ve eski fellow’ları Bilgi Üniversitesi’nin teknoloji girişimciliği derslerinde konuk olarak yer alacak ve öğrencilere bilgi birikimlerini aktaracak. Ayrıca, GİRVAK fellow’ları da misafir öğrenci olarak derslere katılabilecek.
Startup Gazetesi İçerik
BİLGİ ve GİRVAK İşbirliğiyle Teknoloji Girişimcilerine Destek
TEKMER ve GİRVAK Mentorları
Bilgi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), teknoloji girişimcileri için GİRVAK mentorlarını girişimcilerle bir araya getirecek. TEKMER’de startup kurmak isteyen GİRVAK fellow’larına öncelik tanınacak ve kabul edilen fellow’lar yüzde 15 indirim hakkından yararlanabilecek.
GİRVAK Fellowlarına Yüksek Lisans Fırsatı
Girişimcilik alanında uzmanlaşmak isteyen GİRVAK fellow’ları, BİLGİ Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı’nda yüzde 35 indirimli eğitim alma imkanına sahip olacak. Bu program, genç girişimcilere sektördeki yetkinliklerini artırarak güçlü adımlar atmaları için fırsatlar sunacak.
İşbirliği Hakkında Yorumlar
Program Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, “Türkiye’de girişimcilik kültürü olumlu yönde büyük bir gelişim gösteriyor. İnovasyon ve girişimcilik faaliyetlerinin ekonomik kalkınma üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak bu işbirliğiyle gençlerin girişim projelerine destek vermeyi ve girişimcilik ekosistemini büyütmeyi amaçlıyoruz. GİRVAK’ın tecrübesiyle akademik kaynaklarımızı birleştirerek öğrencilere değerli katkılar sunmayı hedefliyoruz” dedi.
GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ise, “İstanbul Bilgi Üniversitesi ile yaptığımız bu işbirliği, Türkiye’de girişimcilik kültürünü destekleyecek ve gençlerin yaratıcı fikirlerini hayata geçirmeleri için sağlam bir ekosistem sunacak” açıklamasını yaptı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında
1996 yılında “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi, bugün 20.000’den fazla öğrenciye ve 60.000’den fazla mezuna sahiptir. Hukuk, İletişim, İşletme gibi çeşitli alanlarda 150’den fazla program sunan üniversitenin İstanbul’da üç kampüsü bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.bilgi.edu.tr.
Girişimcilik Vakfı Hakkında
Girişimcilik Vakfı (GİRVAK), girişimciliği Türkiye’de bir kültür olarak yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuştur. GİRVAK, Türkiye’nin ekonomik gelişimine girişimcilik yoluyla katkı sağlamayı amaçlayan projeler geliştirmektedir.
Gezgin Ruhlu Editör: Hem Dünya Haritasında Hem de Kelime Atlasında Evini Arıyor!