Dijital markalaşma nedir? Dijital markalaşma nasıl kavramsallaştı? Dijital markalaşmanın tarihçesi nedir sorularına yanıt vermiş olacağız. İşte 10 maddede dijital markalaşma!
Günümüzün en önemli ve kapsayıcı kavramlarından biri olan ve hem kamusal hem kurumsal hem de kişisel markalar için olmazsa olmaz haline gelen dijital markalaşma ile ilgili “10 Maddede Dijital Markalaşma” temalı bir içerik hazırladık. Kavramın daha iyi anlaşılması ve yaygınlaşması için derlenen bu içerikte yeni nesil bir kavram olan dijital markalaşma ile ilgili merak edilenlere dair detaylar tüm hatlarıyla yer aldı.
10 Maddede Dijital Markalaşma
Türk iş insanı, girişimci, akademisyen ve yazar Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kavramsallaştırılarak literatüre kazandırılan bir olgu olan “Dijital Markalaşma” ile ilgili 10 detay!
- Dijital markalaşma; dijital pazarlama ve marka yönetimi – iletişimi olgularının bütünleşik ve eşzamanlı uygulanması anlamına gelmektedir.
- Dijital markalaşma; Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kavramsallaştırılarak literatüre kazandırılmıştır.
- Dijital markalaşma, bütünleşik pazarlamanın bir sonucu olduğu kadar aynı zamanda da bütünleşik pazarlamanın bir öğesidir.
- Kavrama dair ilk kitap Dikeyeksen Yayıncılık ile Branding Türkiye Yayınları ortak yayını olarak Dijital Markalaşma adıyla yayınlanmıştır.
- Kavramın kurumsal sürdürülebilirliği için kamusal ve kurumsal işletmelerde “Dijital Markalaşma Departmanı” oluşturulmuştur. Bu departman “Kurumsal İletişim” ve “Dijital Pazarlama” olmak üzere iki alt departmanla desteklenmektedir.
- Dijital Pazarlama ve Marka Yönetimi – İletişimi odağında hizmet veren ajanslar “Dijital Markalaşma Ajansı” kategorisinde konumlanmaktadırlar.
- Dijitalleşme üretim ve pazarlama olmak üzere iki temel misyon çerçevesinde değerlendirilse de “Dijital Markalaşma”, dijitalleşmenin pazarlama aşamasındadır.
- Dijital markalaşma terminolojik olarak süreklilik, döngüsellik, süreç, eşzamanlılık, kapsayıcılık, bütünleşiklik, paylaşımlılık ve etkileşimlilik terimleriyle ifade edilmektedir. temsil eder.
- Dijital markalaşmanın kavramsallaşmasında yararlanılan yeni nesil stratejik planlama modeli “3F Fenomeni”dir.
- Kavramın akademik sürdürülebilirliği için Branding Türkiye’nin bünyesindeki sektör profesyonelleri ve akademisyenlerden oluşan bir kurul tarafından hazırlanan “Dijital Markalaşma Eğitimi I DME”, dijital pazarlama ve marka yönetimi – iletişimi odağında 28 ana disiplinden oluşmaktadır. 500 saatlik bu eğitimi başarıyla tamamlayan ve programdan mezun olan kişilerse “Dijital Markalaşma Uzmanı” olarak anılmaktadır.
Gelecekten Gelen Editör: Yarının Haberlerini Bugünden Yazıyor, Sözcüklerle Zaman Makinesi Kuruyor!