Yerli Yapay Zeka Satışı

Yerli girişim ARspar, e-ticaret için yapay zeka tabanlı görsel oluşturma teknolojisiyle Floorplanner'a satıldı.

Yerli Yapay Zeka Satışı
Yerli Yapay Zeka Satışı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli Yapay Zeka Girişimi ARspar Hollandalı Floorplanner Tarafından Satın Alındı! Yerli Yapay Zeka Satışı!

Yerli girişimcilerin yapay zeka alanındaki başarılarına bir yenisi daha eklendi. E-ticaret profesyonellerine, fotoğraf çekimi yapmadan yüksek kaliteli lifestyle ürün görselleri oluşturma imkanı tanıyan yerli girişim ARspar, Hollanda merkezli Floorplanner tarafından satın alındı.

Yapay zekanın yazılı ve görsel içerik üretme kapasitesinin potansiyelini kanıtlayan örneklerin artması, bu alana yapılan yatırımları da artırdı. Bu bağlamda çalışan yerli girişimcilerin başarılarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. ARspar, e-ticaret profesyonellerinin, profesyonel fotoğraf çekimi yapmadan yüksek kaliteli lifestyle ürün görselleri oluşturmasına olanak tanıyan bir yapay zeka ve artırılmış gerçeklik (AR) girişimi olarak dikkat çekti. Dünya genelinde 30 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Hollanda merkezli Floorplanner tarafından satın alınan ARspar, büyük bir adım atmış oldu.

Dünya Markalarına Hizmet Veren Teknoloji

ARspar, SaaS (Software as a Service) modeliyle hizmet veriyor ve ilk ürününü Şubat 2023’te piyasaya sundu. Bu yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme editörü, her seviyeden kullanıcının, bir dakikadan kısa bir sürede istedikleri ortamda gerçekçi ürün fotoğrafları oluşturmasına olanak tanıyor. 2023 yılında 55 binden fazla e-ticaret mağazası tarafından kullanılan bu teknoloji, lüks otomobil devi Lamborghini, Inkbox ve Westwing gibi dünya markaları tarafından da tercih edildi.

Satın Alma Süreci ve Vizyon

ARspar’ın kurucu ortağı Gürkan Ordueri, Ocak 2024 itibarıyla farklı şirketlerle satın alma görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ve Nisan 2024’te Floorplanner ile anlaştıklarını belirtti. Ordueri, “Bugüne dek pek çok markaya hizmet vermiş olsak da, asıl vizyonumuz geleneksel fotoğrafçılığın maliyetlerini karşılamakta zorlanan KOBİ’lere yardımcı olmaktı. Bugün ARspar’ı, bu vizyonu genişletebilecek bir şirkete devrediyoruz. Ekip arkadaşlarımızın bir kısmı, Hollanda merkezli şirkette ürün geliştirme sorumlusu olarak görevlerine devam edecek” şeklinde konuştu.

Geniş Kullanıcı Kitlesi ve Yatırım

ARspar, 2023 yılında pre-seed yatırımı almıştı. Mayıs 2023 – Ocak 2024 döneminde 55 binden fazla e-ticaret satıcısı tarafından kullanılan ARspar, doğrudan satış artırma potansiyeline sahip, e-ticarette yer edinmeye çalışan KOBİ’lerin başarısını destekleyen bir yapay zeka servisi olarak öne çıktı. Artırılmış gerçeklik (AR) deneyiminin %94 daha yüksek dönüşüm oranı getirdiğini gösteren raporlar, ARspar’ın sunduğu hizmetin önemini ortaya koyuyor. Her ürün grubu için profesyonel stüdyo çekiminden çok daha az maliyetli bir seçenek sunan ARspar, özel istemler veya istem şablonları kullanarak her ürünü her arka plana kusursuz bir biçimde yerleştirebiliyor. Örneğin, Lamborghini, SVJ Roadster modelini ARspar kullanarak Ay’da sergiledi.

Türkiye’de E-ticaret ve E-ihracatın Gelişmesi İçin Çalışmalar Sürecek

Gürkan Ordueri, Spz Akademi ve Gürkanzone markalarıyla e-ticaret yapmak isteyenlere danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunduklarını belirterek, ARspar’ın e-ticaret yolculuğunda karşılaşılan bir sorunu çözmek amacıyla geliştirildiğini ifade etti. “ARspar, bu süreçte binlerce KOBİ’ye çözüm sundu. Şimdi bu exit ile, ARspar’ı aynı dikeyde kalarak, aynı odakta ilerleyebilmesi için devrediyoruz. Türkiye’de e-ticaret ve e-ihracatın genişlemesi ve girişimcilerin önündeki engellerin kalkması için çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz” diyerek değerlendirmelerini sonlandırdı.

Yerli Yapay Zeka Satışı

Bu satın almayla birlikte ARspar, yeni sahibi Floorplanner’ın desteğiyle uluslararası pazarda daha geniş kitlelere ulaşma fırsatı bulacak. Türkiye’deki yapay zeka ve e-ticaret ekosistemine katkı sağlamaya devam edecek olan ARspar’ın, global başarılara imza atması bekleniyor.

18
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerli Yapay Zeka Satışı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin