Yenilikçi Girişimciler Diyarbakır’da Buluştu

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’nda 10 girişim, Diyarbakır’da projelerini tanıttı.

Yenilikçi Girişimciler Diyarbakır’da Buluştu
Yenilikçi Girişimciler Diyarbakır’da Buluştu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji sektöründe yenilikçi projeler geliştiren girişimcileri destekleyen Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, 2. dönemini başarıyla tamamladı. Dicle Elektrik’in öncülüğünde ve EPDK’nın desteğiyle yürütülen programda yer alan 10 girişim, Diyarbakır’da düzenlenen ‘demo day’ etkinliğinde projelerini yatırımcılara sundu ve toplamda 1.1 milyon liralık ödül kazandı.

Bu özel etkinlik, Dicle Üniversitesi Teknokent ve Kuluçka Merkezi temsilcileri, önde gelen yatırımcılar, melek yatırım ağları, kamu kurum temsilcileri, akademisyenler ve girişimcileri bir araya getirdi. Jüri değerlendirmesi sonucunda Tayyar Robotik, AYLARA ve WORKYBE girişimleri, sırasıyla 300 bin TL, 200 bin TL ve 100 bin TL’lik ödülleri kazandı.

Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ‘demo day’ etkinliğinde, enerji sektörüne yönelik inovatif girişimlerle tanışan yatırımcılar, potansiyel iş birliklerinin temellerini attılar.

Eksim Holding İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, açılış konuşmasında inovasyonun ve girişimlerle iş birliği yapmanın önemine değinerek, “Eksim olarak her alanda yeniliğe açık olmanın peşindeyiz ve bu süreçte girişimlerle omuz omuza ilerlemenin değerine inanıyoruz. Girişimlerin yaratıcı fikirleri işimize yön vermede ilham kaynağımız oluyor. Yapay zeka ve verim odaklı projelere desteğimizi sürdürürken, Eksim Ventures aracılığıyla da yenilikçi girişimlerin büyüme yolculuklarına katkı sunuyoruz” dedi. Girişimlerin seçilme süreçlerinde, çözümlerinin yenilikçi ve uygulanabilir olması, ticari potansiyelinin yüksekliği ve girişimcinin yetkinliği gibi kriterlerin dikkate alındığını belirtti.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, genç yeteneklerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, dijitalleşme ve teknoloji odaklı projelerin önemine dikkat çekti. Arvas, Dicle Elektrik’in son 11 yılda teknolojiye yaptığı yatırımlarla, özellikle kayıp-kaçak oranlarını düşürerek büyük başarılar elde ettiğini belirtti.

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’na yapılan 100 başvurudan 28’i jüri önüne çıkmaya hak kazandı ve 10 girişim finalde projelerini sundu. Girişimciler, üç aylık yoğun bir eğitim ve mentörlük sürecinden geçtiler. Haziran’da başlayan program kapsamında toplamda 8 eğitim düzenlendi; girişimciler, 16 mentörle 120 saatten fazla teknik ve dikey mentörlük aldılar. Hukuk, yatırım ve finans alanlarında verilen danışmanlık hizmetleri de dahil olmak üzere, girişimcilere kapsamlı destek sağlandı.

Demo day’ etkinliğinde yer alan WORKYBE, Lumian Energy, RATIO, Rotorbit, AYLARA, Torkman, Signalton Teknoloji, Tayyar Robotik, Pincident İSG ve Techstudio ekipleri, enerji sektörüne yönelik geliştirdikleri yenilikçi çözümleri yatırımcılara sundu ve büyük beğeni topladı.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenilikçi Girişimciler Diyarbakır’da Buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin