Türk Gıda İhracatı ABD’ye!

Türk gıda sektörü, ABD pazarında büyümek için hazır!

Türk Gıda İhracatı ABD'ye!
Türk Gıda İhracatı ABD'ye!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk gıda ihracatçıları, ABD pazarında büyümek için adımlar atıyor. Türkiye’nin gıda sektörü, son beş yılda Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan ihracatı iki kat artırarak 2 milyar dolar seviyesine ulaştırmış durumda. Türk Gıda İhracatı ABD’ye! Bu büyüme ivmesini sürdürmek ve ABD pazarındaki varlığını güçlendirmek amacıyla, Türk gıda firmaları 14-16 Mart 2024 tarihlerinde Californiya’da düzenlenecek olan Natural Products Expo West Fuarı’na katılacaklar.

Natural Products Expo West Fuarı, Türkiye’nin lider gıda ve organik ürün ihracatçı birliği olan Ege İhracatçı Birlikleri tarafından organize ediliyor. Türk gıda sektörü, bu fuara 8 firma ile katılacak ve Türk lezzetlerini Amerikalı tüketicilerle buluşturacak.

Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, ABD’nin dünya genelinde en büyük gıda ithalatçısı olduğunu belirterek, Türk gıda sektörünün bu pazardaki payını artırmak için Natural Products Expo West Fuarı’na katılacaklarını vurguladı.

Türk Gıda İhracatı ABD’ye!

Türkiye’nin gıda sektörü, 2023 yılında 26 milyar dolarlık bir ihracat performansı sergiledi. Işık, Türk gıda ürünlerinin dünya genelinde talep gören birçok ürün kategorisinde lider konumda olduğunu belirtti. Organik sektörde de 1 milyar dolarlık bir ihracat potansiyeline ulaşıldı. ABD pazarındaki 2 milyar dolarlık gıda ürünleri ihracatını 5 milyar dolara çıkarmak için çeşitli tanıtım stratejilerinin yanı sıra fuarlar, TURQUALITY Projesi ve sektörel ticaret heyetleri gibi çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

Türk gıda ürünlerinin ABD pazarında bilinirliğini artırmak için 5 yıldır devam eden Turkish Tastes adlı TURQUALITY Projesi, Ticaret Bakanlığı tarafından örnek proje olarak kabul ediliyor. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi doğrultusunda ABD’deki Natural Products Expo West Fuarı’na Türkiye Milli Katılım Organizasyonu düzenleyerek Türk gıda firmalarının uluslararası platformlarda varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Natural Products Expo West Fuarı, sürdürülebilir bir gezegen temasıyla doğal, organik gıdalar, takviyeler, doğal güzellik ve ev ürünleri gibi konuları ele alıyor. Fuar, 43. kez düzenleniyor ve geçen yıl 3.000’den fazla şirket ve 65.000’den fazla profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Ege İhracatçı Birlikleri ile katılacak olan Türk firmaları, fuarın yan etkinliklerinden olan 13 Mart’ta Fresh Organic Ideas etkinliğine de katılacaklar. Bu firmalar arasında Timtaş Tarım İlaç ve Mahsulleri Ticaret Anonim Şirketi, Hatti Gıda A.Ş., Osman Akça Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş., Sanford Gıda Tarım İnş. Tur. San. Tic. A.Ş., Marbil Yağ San. ve Tic. A.Ş., Manavlar Gıda San. ve Tic. A.Ş., Sante Gıda San. Ve Tic. A.Ş. ve Altaş Yağ San. Ve Tic. A.Ş. gibi önemli isimler yer alıyor.

12
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Gıda İhracatı ABD’ye!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin