Trafik Sigortasında Ek Teminatlar: Hangi Ekstra Kapsamlar Sizin İçin Faydalı?

Trafik Sigortasında Ek Teminatlar: Hangi Ekstra Kapsamlar Sizin İçin Faydalı?
Trafik Sigortasında Ek Teminatlar: Hangi Ekstra Kapsamlar Sizin İçin Faydalı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Herhangi bir aracın kara yollarında seyredebilmesinin öncelikli şartı trafik sigortasının yaptırılmış olmasıdır. Bu nedenle zorunlu sigorta olarak da adlandırılan trafik sigortası kapsam olarak oldukça kısıtlıdır. Bir kaza yaşanması durumunda karşı araçta oluşan hasarlara, kazadan zarar gören karşı tarafın tedavi masraflarına ve eğer ölümlü bir kaza yaşanırsa yine karşı tarafa ödenecek tazminata yönelik teminatlar sunan zorunlu trafik sigortası söz konusu sigortalının kayıpları olduğunda herhangi bir güvence sunmamaktadır.

Kendi kayıplarınıza yönelik de bir güvence arıyorsanız sigorta şirketlerinin sunduğu ek teminatlar sayesinde trafik sigortasının kapsamını genişletebilirsiniz. Ek teminatlar ile genişletilen ve tamamlayıcı trafik sigortası olarak da adlandırılan bu sigorta sayesinde aracınızda oluşan hasarlara yönelik teminatların yanı sıra farklı güvenceler de elde edebilirsiniz. Fiyat olarak kaskodan, kapsam olarak ise trafik sigortasından daha avantajlı olan tamamlayıcı trafik sigortası ile kendinizi, sevdiklerinizi ve aracınızı koruma altına alabilirsiniz.

Trafik Sigortası Ek Teminatlar Neler?

Trafik sigortası ek teminatlar sigorta şirketleri tarafından 3 farklı paket kapsamında sunulur. Tamamlayıcı çarpışma ve tamamlayıcı doğal afet paketlerinin yanı sıra limit artışı sağlayan sorumluluk paketi de sigorta şirketlerinin sunduğu opsiyonlar arasındadır. Dilerseniz bu paketleri ayrı ayrı dilerseniz de bir arada satın alabilirsiniz. Paketler kapsamında yer alan teminatlar sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterse de genel bir sıralama yapabilmek mümkündür.

Bu doğrultuda tamamlayıcı çarpışma paketinde genellikle şu ek teminatlar yer alır:

  • Çarpma
  • Çarpılma
  • Çarpışma
  • Hırsızlık
  • Yangın
  • Terör
  • Hukuki Koruma
  • Ferdi Kaza
  • Ücretsiz Kara Ambulansı
  • Mini Onarım
  • Yol Yardım
  • İkame Araç

Tamamlayıcı doğal afet paketinde yer alan ek teminatlar şunlardır:

  • Deprem
  • Fırtına
  • Dolu
  • Su Baskını
  • Sel

Tamamlayıcı sorumluluk paketi ise zorunlu trafik sigortasının limiti yetersiz kaldığında devreye girer. Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın masraflarını belirli bir limite kadar karşılar. Bu limiti aşan tutarı ise sigortalı aracın sahibi ödemekle yükümlüdür. Tamamlayıcı sorumluluk paketindeki ek teminat sayesinde bu limiti artırarak ağır bir kaza yaşanması durumunda bütçenizin sarsılmasının önüne geçebilirsiniz. Karşı tarafta oluşan maddi ve bedeni zararların masraflarını daha avantajlı bir şekilde güvence altına alabilirsiniz.

Hangi paketi seçeceğinizin cevabını ihtiyaçlarınız doğrultusunda bulabilirsiniz. Tamamlayıcı çarpışma paketi trafikte seyreden her aracın başına gelebilecek olumsuz durumlara karşı güvence sağladığı için genellikle en çok tercih edilen opsiyondur. Tamamlayıcı doğal afet paketini ise bulunduğunuz bölgenin coğrafi risklerine göre değerlendirerek poliçenize ekleyebilirsiniz.

Trafik Sigortası Ek Teminatlar Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ek teminatlar içeren tamamlayıcı trafik sigortası yaptırmanın öncelikli koşulu zorunlu trafik sigortasına sahip olmaktır. Zorunlu trafik sigortanızı yaptırırken ya da yenilerken sizin için en uygun paketi seçebilirsiniz. Ancak paket kapsamları dolayısıyla ek teminatlar sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla öncelikle dikkat edilmesi gereken konu farklı sigorta şirketleri ile iletişime geçerek sunulan ek teminatlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmaktır. Böylelikle kıyaslama yapmanız ve en avantajlı paket tercihinde bulunmanız mümkün hale gelir.

Kıyaslama aşamasında fiyatları da göz önünde bulundurmak gerekir. Ek teminatlar içeren trafik sigortası fiyatları poliçe kapsamının genişliğiyle doğru orantılıdır. Ancak bu durum da sigorta şirketlerine göre farklılaşabildiğinden doğru bir kıyaslama yaparak isabetli bir karar vermek için fiyat ve paket kapsamını beraber değerlendirmek oldukça önemlidir. Bu konuda trafik sigortası en ucuz teklif sunan sigorta şirketlerine ulaşmak için sigorta platformlarından yardım alabilirsiniz. Birçok sigorta şirketinden aynı anda hem paket hem de fiyat bilgisi almanızı sağlayan platformlar aracılığıyla kıyaslama işlemini hızlı, kolay ve güvenilir bir sürece dönüştürebilirsiniz.

17
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafik Sigortasında Ek Teminatlar: Hangi Ekstra Kapsamlar Sizin İçin Faydalı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin