İnternet Hizmetlerinde Sorunlar Artıyor

Yüksek fiyatlar, düşük hızlar ve sık kesintilerle internet hizmetlerindeki sorunlar artıyor.

İnternet Hizmetlerinde Sorunlar Artıyor
İnternet Hizmetlerinde Sorunlar Artıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şikayetler yüzde 615 artış gösterdi ve böylece İnternet Hizmetlerinde Sorunlar Artıyor!

“Ülkemizin internet hizmeti dünyanın en pahalı ve en yavaşı”

İnternet kullanıcılarına yönelik çözüm platformu Şikayetvar, internet servis sağlayıcılarıyla ilgili artan sorunları inceledi. Verilere göre, bir önceki yıla kıyasla şikayetlerde yüzde 615’lik bir artış yaşandı. Özellikle Ocak ayı, internet hizmetleriyle ilgili en yoğun şikayetlerin geldiği dönem olarak öne çıktı. Kullanıcılar, internet hızının yavaşlığı, yüksek cayma bedelleri, sık bağlantı kesilmeleri ve taahhüt süresi sonunda yapılan yüzde 300’ü aşan zamlar gibi konulardan en çok şikayet etti.

Tüketicilerin güvendiği bir platform olan Şikayetvar, internet servis sağlayıcılarına dair verilerini paylaştı. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, sektördeki şikayetlerin yüzde 615 arttığı görüldü. Kullanıcılar özellikle internet hizmetinin pahalı olduğunu ve hızının yetersiz olduğunu dile getirdi. Ayrıca, taahhüt süresi bitiminde yüksek cayma bedelleri ödemek zorunda kalan kullanıcılar da platform üzerinden sıkça şikayette bulundu. İnternet bağlantısının sık sık kopması, aboneliklerin geç aktive edilmesi ve müşteri hizmetlerinin yetersizliği de diğer önemli konular arasındaydı.

Platforma ulaşan bazı şikayetler şu şekilde sıralandı:

Cayma bedeli için 1.900 TL isteniyor

“Bir internet servis sağlayıcı, memnun kalmadığım çekim kalitesi nedeniyle aboneliğimi iptal etmek istediğimde, 1.900 TL cayma bedeli talep etti. Kullanıcılar adeta bu duruma mecbur bırakılıyor. İnternet hizmeti alırken detaylı araştırma yapmanın önemini vurgulamak istiyorum. Umarım bu durum, yeni bir hizmet alacak kişiler tarafından dikkate alınır.”

2024’te hala internet hizmeti alamıyoruz

“İnternet altyapısını kurmak için 2 yıldır uğraşıyorlar. Son olarak fiber kutusu geldi ancak 2 haftadır bekliyoruz ve hala sinyal alamıyoruz. İnternet hizmeti çok yavaş ve hizmet kalitesiz. 2024 yılında hala internete erişemiyoruz. Bu durumun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz.”

Videoları 144p’de bile izleyemiyoruz

“Bir ay önce internet sağlayıcımızı değiştirdik. Önceki hızımız 16 Mbit’ti ve oldukça yavaştı. 36 Mbit hızında yeni bir anlaşma yaptık ancak internet hızı beklentilerimizi karşılamıyor. İnternet o kadar yavaş ki, Instagram veya YouTube gibi sitelere girmek mümkün değil. Videoları 144p’de bile izleyemiyoruz. Bu değişiklikten pişmanız.”

İnternet kaplumbağa hızında

“Sosyal medyaya giremiyoruz ve internet bağlantımız çok yavaş. Sabahları evde olmasak da akşamları internet kullanmak istiyoruz ancak internet bağlantısı çok yavaş. Her gün bu sorunla karşılaşıyoruz.”

Hem yavaş hem de sürekli kopan internet…

“İstanbul’un merkezi bir bölgesinde, sadece bir firma tarafından sağlanan 50 Mb VDSL internet hızıyla sürekli bağlantı sorunları yaşıyorum. Müşteri hizmetlerine defalarca başvurdum ancak herhangi bir çözüm bulamadım. Bu kadar yavaş ve kesintili bir internet hizmetini İstanbul’un merkezi bir yerinde almamız kabul edilemez.”

Dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz

“Her gün aynı saatte internet kesintisi yaşanması kabul edilemez. Bir öğrencimiz var ve bu sorun sürekli tekrarlanıyor. Dünyanın en pahalı internetini kullanıyor olmamıza rağmen altyapımızın kötü olması çok şaşırtıcı. Bu sorun bir an önce çözülmeli.”

Faturam 160 TL iken şimdi 480 TL’ye çıktı

“İki yıldır taahhütlü internet kullanıyorum. Şu anki faturam 160 TL ancak yeni bir taahhüt teklifi aldığımda aynı hizmeti 480 TL’ye sunuyorlar. Diğer operatörler daha uygun fiyatlar sunarken, mevcut müşterilere yapılan yüksek fiyat artışları kabul edilemez. Bu tür fahiş artışlar adil değil.”

İlginizi çekebilir: Dijital bağımlılığı yenmek için

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
6
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
4
vir_sl_
Virüslü
İnternet Hizmetlerinde Sorunlar Artıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin