Girişimcilere Global Destek Programı

Hamdi Ulukaya Girişimi, inovatif çözümler sunan 5 girişimi global pazara açılarak destekliyor.

Girişimcilere Global Destek Programı
Girişimcilere Global Destek Programı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamdi Ulukaya Girişimi-Startup Destek Programı’na Katılmaya Hak Kazanan Girişimciler Açıklandı! Girişimcilere Global Destek Programı sonuçları yazımızda.

Hamdi Ulukaya Girişimi – Startup Destek Programı, global pazara açılma fırsatı sunan 5 yenilikçi girişimi belirledi. Bu girişimler, tarımdan gıdaya, lojistikten biyomedikal ürünlere kadar geniş bir yelpazede inovatif çözümler sunarak ABD’de yatırımcılarla buluşacak.

Hamdi Ulukaya, girişimcilerin heyecanını Chobani’yi kurarken yaşadığı heyecana benzeterek duygularını paylaştı. Türkiye’den dünya çapında öncü girişimlerin doğmasını desteklemek amacıyla 2017 yılında başlatılan program, Ağustos 2023’de yapılan başvuruların ardından değerlendirme sürecini tamamladı ve kazanan girişimleri duyurdu.

Hamdi Ulukaya Girişimi, girişimciliği Anadolu’ya yaymayı ve sosyal problemlere duyarlı liderler yetiştirmeyi hedefliyor. Programa seçilen beş girişim şu şekilde:

Girişimcilere Global Destek Programı

  1. Nanomik Biyoteknoloji: Buse Berber Örçen ve Arda Örçen tarafından kurulan bu girişim, doğada bulunan molekülleri geliştirerek tarım, gıda ve kimya sektörleri için biyolojik koruyucular üretiyor.
  2. Fazla: Olcay Silahlı ve Hasan Arda Eren tarafından kurulan bu girişim, teknoloji tabanlı atık yönetim çözümleri ile atık oluşumunu kaynağında önleyip, döngüsel ekonomiye kazandırmayı amaçlıyor.
  3. Malty: Berkan Mifleh, Merve Yetiş ve Elif Özcü tarafından kurulan Malty, gıda artıkları ve yan ürünlerini sağlıklı atıştırmalıklara dönüştüren bir gıda teknolojisi girişimi.
  4. Navlungo: İsa Korkmaz, Emrah Arslan ve Ceren Tuna tarafından kurulan Navlungo, kullanıcılarına online uçak bileti alma kolaylığında lojistik hizmeti sunarak, 130’dan fazla ülkeye kargo teklifi almayı ve operasyonları yönetmeyi sağlıyor.
  5. ERG Controls: Batuhan Ergör ve Mehmet Ergör tarafından kurulan bu girişim, sağlık ve gıda endüstrilerinde el hijyeni izlemesini yapay zeka destekli platformu YIKA ile dijitalleştiriyor.

Seçilen girişimciler, bir yıl sürecek program kapsamında ABD’de uluslararası yatırımcılarla buluşma ve iş fikirlerini sunma fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca, sektörlerinde uzman isimlerden mentorluk alacak ve Chobani gibi başarılı şirketlerin yöneticilerinden oluşan bir ağa katılma imkanı bulacaklar. Program, girişimcilere profesyonel pazar araştırması desteği sunarak, yeni iş geliştirme yöntemlerini uygulamaları için güçlü olanaklar sağlayacak.

Hamdi Ulukaya Girişimi Hakkında:

Hamdi Ulukaya Girişimi, ABD’nin en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya tarafından 5 milyon dolarlık yatırımla 2017 yılında başlatılan bir girişimci destek programıdır. Program, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini canlandırmak ve Anadolu’dan dünya markaları çıkarmak amacıyla kurulmuştur. Chobani’nin toplumsal destek hareketlerinden biri olan bu girişim, toplumu olumlu yönde dönüştürme gücüne sahip olan girişimcilere destek vermeyi amaçlamaktadır. Program, finansal başarının yanı sıra sosyal faydayı da gözeten girişimcileri desteklemektedir.

12
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Girişimcilere Global Destek Programı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin