Genç Başarı Eğitim Vakfı, GençBizz Programı ile Türkiye’de KOSGEB tarafından “Girişimcilik Becerilerine Yatırım” kategorisinde ulusal birinciliği elde ederek, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’nde ülkemizi temsil etme hakkını kazandı. Avrupa çapında girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının desteğini teşvik eden Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, işletmeleri ve girişimciliği destekleyen en başarılı uygulamaları ve politikaları belirlemeyi, sergilemeyi ve bu sayede farkındalığı artırmayı hedefliyor. Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından bu yana düzenlenen bu ödüller, Türkiye’nin 2011’den itibaren katılımıyla daha geniş bir katılımcı tabanına ulaştı.
2024 Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’nde “Girişimcilik Becerilerine Yatırım” kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek olan Genç Başarı Eğitim Vakfı, bu başarıyı, lise öğrencilerine yönelik girişimcilik becerileri geliştirme programı olan GençBizz ile elde etti. Türkiye genelinde bu ödül için başvuran 27 proje arasında ilk ikiye giren vakıf, hem ulusal birinci olmanın hem de Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.
Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, vakfın vizyonunun öğrencileri ilkokuldan itibaren girişimci bir zihin yapısıyla yetiştirmek ve iş dünyasına hazırlamak olduğunu belirtti. Bu vizyonla, GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nı her yıl Türkiye’nin 81 ilinde uyguladıklarını dile getirdi. Vakfın 25 yıldır sürdürülebilir bir şekilde uyguladığı bu program sayesinde öğrenciler, girişimcilik süreçlerini birebir deneyimleme fırsatı buluyor. Öğrenciler, iş fikri geliştirmekten sermaye edinmeye, ürün ve hizmet üretiminden pazarlamaya, satmaya ve tasfiye etmeye kadar tüm aşamalarda aktif olarak yer alıyor. Ayrıca, iş dünyası profesyonelleri ve girişimcilerle yürütülen mentorluk programları sayesinde, liseli girişimciler, iş dünyasının tecrübelerinden de faydalanıyor.
Genç Başarı Eğitim Vakfı, Türkiye’yi Avrupa’da Temsil Edecek
Çelebi, GençBizz mentorluk sürecinde yalnızca gençlerin mentorluk desteğine ulaşmakla kalmayıp, iş dünyasının da gelecek nesli daha yakından tanıma ve bu sürece adapte olma fırsatı bulduğunu ifade etti. Programı tamamlayan gençler ise, 50’den fazla ülkede geçerliliği olan ESP Sertifikası’na sahip olma şansı yakalıyor ve bu sertifika, girişimciliğe ve iş dünyasına adım atmalarında onlara çeşitli fırsatlar sunuyor. Türkiye’de 25 yıldır uygulanan bu sürdürülebilir ve yaygın lise girişimcilik programı olan GençBizz ile Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması’nda “Girişimcilik Becerilerine Yatırım” kategorisinde ulusal aday olarak seçilmenin ve Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz, dedi.
Genç Başarı Eğitim Vakfı Hakkında: 1999 yılında kurulan Genç Başarı Eğitim Vakfı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Vakıf, gençlerin girişimcilik becerilerini ve iş dünyasına katılımlarını artırmak amacıyla eğitim ve iş dünyası arasında köprü görevi görmektedir. İlköğretimden üniversiteye kadar farklı yaş gruplarına yönelik olarak yaparak öğrenme temelli eğitim programları geliştiren vakıf, bu programlar aracılığıyla öğrencilere iş dünyası ile etkileşim kurma, bilgi ve tecrübe paylaşma fırsatları sunmaktadır.
Merhaba! Ben Sibel Kayra, StartupGazetesi’nin girişimci ruhlu editörüyüm. Sadece kelimelerle değil, aynı zamanda iş fikirleriyle de oynamaktan keyif alıyorum.