GEDİK2Work yeni bir eğitim modeli

GEDİK2Work programı, üniversite öğrencilerine eğitimle iş deneyimini birleştirerek kariyer fırsatı sunuyor.

GEDİK2Work yeni bir eğitim modeli
GEDİK2Work yeni bir eğitim modeli
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik:

“Bu programın öğrencilerimize çalışma hayatında olumlu bir etki yaratmasını diliyor ve hep birlikte bu heyecan verici yolculuğu başlatacağımız için de mutluluk duyuyorum.”

İSTANBUL (AA) – M. Fatih Özsoy, gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan “GEDİK2Work” programını tanıtmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bu programın üniversite öğrencilerinin akademik eğitim alırken aynı zamanda iş deneyimi kazanabileceği kaliteli bir öğrenme ortamı sunduğunu belirtti. Özsoy, ülkemizin geleceğine katkıda bulunacak bu değerli işbirliğinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Teknopark İstanbul işbirliği kapsamında, öğrencilerin akademik başarılarını iş deneyimiyle birleştirerek kapsamlı bir kariyer hazırlığı sunmayı amaçlayan “GEDİK2Work” markasının lansmanı, Teknopark İstanbul Turgut Özal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, İstanbul Teknopark Kuluçka Merkezi Müdürü Ahmet Kerim Nalbant, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Ahmet Kesik, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Figen Kılıç katıldı.

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, konuşmasında Gedik Üniversitesi’nin tarihinde yeni bir dönemi başlatmak için bir arada olduklarını belirterek, “Umutlu ve aynı zamanda çok heyecanlıyız. Çünkü Türkiye’de eğitim sektöründe yeni bir modeli başlatıyoruz. Ekonomiler hızla ilerliyor ve iş dünyası, dijitalleşme, endüstri 4.0 ve yapay zeka gibi farklı teknolojilerin gelişimiyle insan gücüne olan ihtiyacı artırıyor. Biz de üniversitemiz olarak, iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla bu doğrultuda eğitim vermenin zorunluluğunu hissediyoruz.” dedi.

  • GEDİK2Work yeni bir eğitim modeli

Gedik, “GEDİK2Work”‘ün yeni bir eğitim modeli olduğunu vurgulayarak, “Eğitime başlarken öğrencilerimizin pratikte de deneyim kazanması için iş hayatında da olmalarını amaçlıyoruz. Bu vesileyle hem eğitim hayatında hem de iş hayatında birlikte hareket edebilecekleri, kendilerinin içinde olduğu ve Türkiye’de ilk kez uygulanan bir modeli İstanbul Gedik Üniversitesi olarak sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerini sadece akademik bilgi ve becerilerle değil, aynı zamanda hayata da hazırlamak istediklerini belirten Gedik, sözlerine şöyle devam etti:

“Yabancı dil bilen, yeni teknolojileri hem bilen hem de uygulayabilen genç nesillere bu eğitimi kazandırıp Türkiye veya dünyadaki iş dünyasına armağan etmek istiyoruz. Bu programa büyük önem veriyorum. Herkesin bu yeni iş modelinde ortak olarak bizleri desteklemesi, programın başarısı için anahtardır. Bu programın öğrencilerimize çalışma hayatında olumlu bir etki yaratmasını diliyor ve hep birlikte bu heyecan verici yolculuğu başlatacağımız için mutluluk duyuyorum.”

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Ahmet Kesik, uzun yıllardan beri eğitim sektöründen iş gücü piyasasına geçişte yaşanan sıkıntılara değinerek, “Nicelik olarak okullaşma bağlamında olağanüstü başarılara imza attık. Ancak eğitimin niteliği ve iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılama bağlamında üniversitelere büyük görevler düşüyor. Biz de bu çerçevede, ülkemizin nitelikli meslek profesyonelleri yetiştirmesine katkıda bulunmak amacıyla böyle bir programı hayata geçirdik.” ifadelerini kullandı.

Kesik, “GEDİK2Work” programının uygulamayla teoriyi bir araya getiren bir program olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Öğrencilerimiz eğitim-öğretim döneminde hem çalışacaklar hem de derslerine Teknopark İstanbul’da devam ederek teorik bilgilerini güçlendirecekler. Bu program, sınıf, laboratuvar ve uygulamayı bir araya getiren bir eğitim modeli sunuyor. Öğrencilerimiz adına çok heyecanlıyız. İstanbul Gedik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, iş hayatına hazır hale gelecekler.”

Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Fatih Özsoy, gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan “GEDİK2Work” programını tanıtmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Avrupa’nın en büyük girişimcilik merkezlerinden biri olan kuluçka merkezimiz Cube Incubation, başarılı projelere ev sahipliği yapıyor. CubeForward programı, gençlerimizi olgun bir kariyer yolculuğuna hazırlamak için çalışıyor. ‘GEDİK2Work’ programı, üniversite öğrencilerinin akademik eğitimlerini alırken gerçek iş deneyimi kazanabilecekleri kaliteli bir öğrenme ortamı sunmayı hedefliyor. Ülkemizin geleceğine önemli katkıları olduğuna inandığımız bu değerli işbirliğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

11
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEDİK2Work yeni bir eğitim modeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin