E-ticarette Büyüme ve Depolama

E-ticarette hızlı büyüme, depolama ihtiyacı artıyor.

E-ticarette Büyüme ve Depolama
E-ticarette Büyüme ve Depolama
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk e-ticaret sektörü, 2023 yılında 1,5 trilyon TL’yi aşarak büyük bir başarı elde etti. Bu başarının ardından 2024 yılında ise 2,5 trilyon TL’ye ulaşabileceği öngörülüyor. E-ticarette Büyüme ve Depolama haberi yayında. Dünya genelindeki e-ticaret pazarı da hızla büyümeye devam ediyor ve 2023 yılında 6 trilyon doları aşmış durumda. Bu büyüme, birçok ülkede yıllık %20’nin üzerinde seyrediyor.

Türkiye’deki e-ticaret sektörünün 2023 başında belirlediği 1,2 trilyon liralık hedef, neredeyse iki katına çıkarak 1,5 trilyon lira seviyesinde tamamlandı. Geçtiğimiz yıl dijital ödemeler 80 milyar doları aştı ve sipariş sayısı önceki yıla göre %30’un üzerinde artarak 5 milyarı buldu. Türkiye’de e-ticaretin toplam ticaretteki payı da %22’yi geçti ve günde 12-15 milyon arası sipariş veriliyor. Önümüzdeki yıl için ödeme yöntemlerinin çeşitlenmesi ve büyümenin devam etmesi bekleniyor.

E-ticarette Büyüme ve Depolama

Bu hızlı büyüme e-ticaret sektöründeki depolama ihtiyacını da artırıyor. Bazı e-ticaret platformlarında satıcı sayısı 200 bini geçmiş durumda ve bu platformlarda çalışan binlerce kişi günlük olarak yüzlerce sipariş işliyor. Pandemiyle birlikte artan e-ticaret talebi, depolama alanına olan ihtiyacı da artırdı. Hem Türkiye’de hem de dünyada, 5 bin metrekare üzeri depolama alanlarının kiralama maliyetleri arttı.

DepOrtak adlı platform, depolama ihtiyacını karşılamak için önemli bir rol üstleniyor. Teknoloji ve yenilikçi iş modelleriyle, DepOrtak depolama kapasitesini maksimize ederken atıl depolama alanlarını da kullanıma açıyor. Bu sayede üreticiler, zincir marketler ve e-ticaret satıcıları, ürünlerini en uygun şartlarda depolayabiliyor ve operasyonlarını etkin bir şekilde yönetebiliyor.

Dijitalleşme, lojistik yönetimini de kökten değiştiriyor. Tırport adlı firma, artırılmış zeka destekli teknolojileri mobilite gücüyle birleştirerek lojistik yönetimini daha verimli hale getiriyor. Gerçek zamanlı konum tabanlı teknolojiler ve akıllı eşleştirme imkanlarıyla kapasiteler maksimize ediliyor ve lojistik süreçler daha denetlenebilir hale geliyor. Tırport ve DepOrtak gibi firmalar, lojistik ve depolama alanında önemli birer aktör olarak sektöre yön veriyor ve değer yaratmaya devam ediyorlar.

12
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
E-ticarette Büyüme ve Depolama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin