Akbank’ın Yenilikçi Girişimcilik Programı

Akbank, Akbank+ programıyla çalışanlarının girişim fikirlerine 400 bin dolar yatırım yaptı.

Akbank’ın yenilikçi girişimcilik programı
Akbank’ın yenilikçi girişimcilik programı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akbank’ın yenilikçi girişimcilik programı Akbank+’ın ikinci dönemi tamamlandı ve bu süreçte oyun stüdyolarına yönelik yapay zeka tabanlı analitik platform çözümleri sunan Metriqus’a 400 bin dolar yatırım yapıldı. Akbank, çalışanlarının girişim fikirlerini desteklemek amacıyla 1 milyon 400 bin dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiş oldu.

Akbank, kendi çalışanlarının girişimcilik hayallerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyan Akbank+ programını, Akbank LAB inovasyon merkezi bünyesinde yürütüyor. Bu programın ikinci döneminde Metriqus, oyun stüdyolarının pazarlama faaliyetlerinde veri odaklı kararlar almalarına yardımcı olan bir girişim olarak 400 bin dolarlık yatırım aldı. Programın ilk döneminde ise atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimlerini iyileştiren Voltla girişimlerine yatırımlar yapılmıştı. Böylece, Akbank’ın toplam girişimcilik yatırımı 1 milyon 400 bin dolara ulaştı.

Akbank’ın Yenilikçi Girişimcilik Programı

Akbank LAB, finteklerle yapılan iş birlikleri ve açık inovasyon programlarıyla bankanın genelinde ve ekosisteminde inovasyon kültürünü destekliyor. Bu kapsamda başlatılan Akbank+ programı, Akbanklıların kariyer yolculuklarına girişimci olarak devam etmelerine imkan tanıyor. Türkiye’de bir ilk olan bu program sayesinde Akbank çalışanları, girişim fikirleri üzerinde tam zamanlı olarak çalışabiliyor. İlk iki yılda 400’den fazla Akbanklı programa başvurdu. İkinci döneme seçilen girişimciler, 6 ay boyunca Akbank LAB’de çalışarak projelerini hayata geçirdiler. Programın son aşamasında yapılan değerlendirmede Metriqus, yatırım almaya hak kazandı.

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, Akbank+ programının Akbank’ın ‘Bankacılığın Geleceğini Tanımlama’ yolculuğunun bir parçası olduğunu belirterek, 2016 yılında kurulan Akbank LAB ile anlamlı ve yenilikçi çözümler geliştirdiklerini söyledi. Yüce, Akbank+ programı sayesinde çalışanların eğitim, mentorluk, ürün geliştirme ve yatırım gibi alanlarda destek aldıklarını ve bu yıl analitik alanında bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Gelecek dönemde de yenilikçi çözümlerle Türkiye inovasyon ekosistemini güçlendiren Akbanklıları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, Akbank+ programının Akbanklıları girişimci olmaya teşvik ettiğini ve onların yetkinliklerini geliştirecek kapsamlı bir gelişim yolculuğuna çıkardığını vurguladı. Anapa, programın bu yılki ilk, toplamda üçüncü spin-off’u olan Metriqus’u tebrik etti.

Akbank+ programı kapsamında Akbank çalışanları Timur Demirkıran ve Esra Atakişi tarafından geliştirilen Metriqus, mobil oyun stüdyolarının pazarlama faaliyetlerinde veriyi daha etkin kullanmalarını sağlıyor. Metriqus, oyun stüdyolarına pazarlama stratejilerini daha veri odaklı hale getirme ve doğru hedef kitleye ulaşma konularında yardımcı oluyor. Metriqus hakkında daha detaylı bilgiye www.metriqus.com adresinden ulaşılabilir.

29
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akbank’ın Yenilikçi Girişimcilik Programı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin