Rockwell Automation’ın Dijital Dönüşüm Etkinliği

Rockwell Automation, dijital dönüşümle sürdürülebilirliği artıran çözümler ve yeni teknolojiler sundu.

Rockwell Automation'ın Dijital Dönüşüm Etkinliği
Rockwell Automation'ın Dijital Dönüşüm Etkinliği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rockwell Automation, bilgi ve operasyon teknolojilerinin (IIoT) tüm değer zincirine entegrasyonunu ve işletmelerin dijital potansiyelini nasıl ortaya çıkarabileceğini tartışan bir etkinlik düzenledi. Rockwell Automation’ın Dijital Dönüşüm Etkinliği! Sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve iş gücü değişimlerinin odak noktası olduğu bu etkinlikte, Rockwell Automation Ülke Satış Direktörü Emrah Tekdemir açılış konuşmasını yaptı ve dijitalleşmenin sektörler için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Rockwell Automation’ın Dijital Dönüşüm Etkinliği

Dijitalleşmenin Kaçınılmazlığı

Tekdemir, günümüzün rekabetçi ortamında endüstri sektörlerinin sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve dinamik iş gücü değişimlerine yönelik potansiyellerini tam anlamıyla kullanmakta zorluklar yaşadığını belirtti. Liderlerin rekabet avantajlarını korumak için stratejilerini yeniden gözden geçirmeleri ve kurumsal çevikliklerini geliştirmeleri gerektiğine dikkat çekti. Rockwell Automation, sürdürülebilirliği desteklemek, süreçleri otomatikleştirmek, hata oranlarını azaltmak ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak beceri aktarımı sağlamak için çalıştığını açıkladı.

Katılımcılar ve Etkinlik İçeriği

Etkinliğe büyük ölçekli son kullanıcılar, makine imalatçıları, sistem entegratörleri ve yatırımcılar katıldı. Rockwell Automation, endüstri uzmanları ve bölgesel iş liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapıldı. Sabah oturumunda fikir liderliği tartışmaları yapılırken, öğleden sonra teknoloji dünyasındaki son güncellemeler ele alındı.

Emrah Tekdemir’in Vurguları

Açılış konuşmasında Emrah Tekdemir, dijitalleşmenin sürdürülebilirlik açısından önemini şu sözlerle ifade etti: “Dijitalleşme, süreç yönetimlerinin verimliliğini artırır, firmaların sürdürülebilirliğini yükseltir ve çevre dostu bir yaklaşımı benimsemelerini sağlar. Kağıtsız süreç yönetimi, enerji tüketimini minimize etmek, karbon ayak izini kontrol altına almak ve azaltmak bu sürecin önemli parçalarıdır. Dijitalleşen firmalar kaynak kullanımını optimize ederek daha çevreci ve izlenebilir bir kaynak yönetimi sağlar. Bu bağlamda, dijitalleşme günümüz teknoloji dünyasında ve rekabet ortamında firmalar için bir gerekliliktir.”

IIoT ve Akıllı Üretim

Tekdemir, IIoT teknolojisinin işletmelere sağladığı faydalardan da bahsetti: “Rockwell Automation olarak dijital dönüşüme önemli katkılarda bulunduk. PTC firmasının IIoT ve artırılmış gerçeklik yazılımlarını 1 milyar dolarlık bir yatırımla bünyemize kattık ve dijital dönüşüm danışmanlığı hizmeti veren Kalypso’yu satın aldık. Akıllı üretim, fiziksel ve dijital süreçlerin gerçek zamanlı değerlendirilip optimize edilmesini ve gerekli teknolojiyi sunmayı ifade eder. Bu sayede süreçlerinizi optimize ederek üretim verimliliğinizi artırabilir, pazara daha hızlı çıkabilirsiniz. Biz de bu sürecin kurumsal anlamda yapılabilmesi için gerekli yazılım ve donanım altyapısını sunuyoruz.”

IIoT Teknolojisinin Önemi

IIoT teknolojisinin işletmelere sağladığı faydaları vurgulayan Tekdemir, “Bilmediğiniz bir şeyi düzeltemezsiniz. IIoT teknolojisi, üretim hattındaki kritik değerlerin performansını izleyerek sorunlardan anında haberdar olmanızı sağlar. Dijital potansiyeli ortaya çıkarmak için şirketlerin bir uzman eşliğinde olgunluk testi yaptırması ve nerelerde iyileştirme yapılabileceğini belirlemesi önemlidir. Bu sürecin uzman firmalarca yönetilmesi, doğru yol haritasının oluşturulmasında büyük destek sağlar.” dedi.

Yapay Zeka Entegrasyonu

Rockwell Automation İş Geliştirme Müdürü Umut Kiper, yapay zeka teknolojisi ile entegre çalışan ürünlerden bahsetti. “GuardianAl, sahadaki cihazlardan alınan verileri anlamlandırarak cihazların arıza verme durumunu önceden tespit eder. Bu sayede kullanıcıların hızlı aksiyon almasına olanak tanır. Logix Al ise üretim sürecinde meydana gelebilecek kritik değerleri öngörerek kalite süreçlerini optimize eder. Bu platform, mevcut otomasyon sistemlerine yapay zekanın öngörüsel yaklaşımını entegre eder.” dedi.

Dijitalleşmenin Sağladığı İyileştirmeler

Kiper, dijitalleşmenin firmaların rekabet koşullarına adapte olmalarını sağladığını ve mevcut süreçleri iyileştirmeye yönelik platformlar kurmalarına olanak tanıdığını belirtti. Rockwell Automation’ın OT ve IT teknolojilerindeki gücü sayesinde dijitalleşme konusunda uçtan uca çözümler sunduğunu, bu sayede şirketlerin ihtiyaç duyduğu tüm IT ve OT desteğini entegre bir şekilde sağladığını vurguladı. Copilot uygulaması ile lojik komutların otomatik olarak yazılmasını hedeflediklerini ve mühendislik tasarım sürelerini kısaltmayı amaçladıklarını söyledi. Kiper, müşteri geri bildirimlerinin önemine de değinerek, geliştirdikleri ürünlerin müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik olduğunu belirtti.

Bu kapsamlı etkinlik, Rockwell Automation’ın dijital dönüşümdeki liderliğini ve sunduğu çözümleri bir kez daha gözler önüne serdi.

10
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rockwell Automation’ın Dijital Dönüşüm Etkinliği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Startup Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin